18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Bicicliștii și „zmeii” din trafic, campioni la produs accidente!

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum rămâne cauza majoră a accidentelor grave din trafic, însă traversarea neregulamentară a pietonilor şi abaterile bicicliştilor fac din ce în ce mai multe victime. Cifrele sunt alarmante:

Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud indică faptul că numărul accidentelor rutiere a crescut în 2018 faţă de anul trecut, numai în prima jumătate a anului înregistrându-se peste 300 de accidente rutiere, dintre care 120 sunt accidente grave, în urma cărora au decedat 14 persoane. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Întrebarea este însă care sunt principalele cauze care au condus la un număr atât de mare de incidente în trafic şi la ce să fim mai atenţi ca să evităm nenorocirile?

În urma analizelor accidentelor de circulaţie grave s-a constatat faptul că există două cauze majore care au condus la producerea a 32,5% din totalul de 120 de evenimente:

  1. Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum face cele mai multe victime:

Din cauza neadecvării vitezei, incidentele neplăcute sunt într-o creştere îngrijorătoare faţă de anul trecut. S-au produs cu 7 accidente grave mai mult decât în prima jumătate a anului 2017, adică nu mai puţin de 25 de accidente cu 3 persoane decedate şi 51 de răniţi.

  1. Pietonii şi bicicliştii – pericole în trafic:

Cea de-a doua cauză este traversarea neregulamentară a pietonilor, care a condus la producerea a 14 accidente grave, cu 4 persoane decedate.

O altă cauză importantă aflată în creştere cu 44,44% este… abaterea bicicliştilor. În prima jumătate a anului 2018 s-au înregistrat 13 accidente, 2 persoane au murit din această cauză şi alte 11 au fost grav rănite.

Alte cauze cu un procent important din totalul de accidente grave ţin de nerespectarea regulilor de circulaţie: neacordarea de prioritate (9 accidente), depăşirea neregulamentară (9 accidente), alte preocupări care distrag atenţia (8 accidente), neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers (8 accidente).

Numărul accidentelor grave este îngrijorător, aşa că pietonii şi bicicliştii ar trebui să fie conştienţi de riscurile mari la care se expun în trafic, iar conducătorii ar trebui… să păstreze viteza optimă.

Mia Biligan 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: