-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Bicicliștii și „zmeii” din trafic, campioni la produs accidente!

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum rămâne cauza majoră a accidentelor grave din trafic, însă traversarea neregulamentară a pietonilor şi abaterile bicicliştilor fac din ce în ce mai multe victime. Cifrele sunt alarmante:

Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud indică faptul că numărul accidentelor rutiere a crescut în 2018 faţă de anul trecut, numai în prima jumătate a anului înregistrându-se peste 300 de accidente rutiere, dintre care 120 sunt accidente grave, în urma cărora au decedat 14 persoane. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Întrebarea este însă care sunt principalele cauze care au condus la un număr atât de mare de incidente în trafic şi la ce să fim mai atenţi ca să evităm nenorocirile?

În urma analizelor accidentelor de circulaţie grave s-a constatat faptul că există două cauze majore care au condus la producerea a 32,5% din totalul de 120 de evenimente:

  1. Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum face cele mai multe victime:

Din cauza neadecvării vitezei, incidentele neplăcute sunt într-o creştere îngrijorătoare faţă de anul trecut. S-au produs cu 7 accidente grave mai mult decât în prima jumătate a anului 2017, adică nu mai puţin de 25 de accidente cu 3 persoane decedate şi 51 de răniţi.

  1. Pietonii şi bicicliştii – pericole în trafic:

Cea de-a doua cauză este traversarea neregulamentară a pietonilor, care a condus la producerea a 14 accidente grave, cu 4 persoane decedate.

O altă cauză importantă aflată în creştere cu 44,44% este… abaterea bicicliştilor. În prima jumătate a anului 2018 s-au înregistrat 13 accidente, 2 persoane au murit din această cauză şi alte 11 au fost grav rănite.

Alte cauze cu un procent important din totalul de accidente grave ţin de nerespectarea regulilor de circulaţie: neacordarea de prioritate (9 accidente), depăşirea neregulamentară (9 accidente), alte preocupări care distrag atenţia (8 accidente), neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers (8 accidente).

Numărul accidentelor grave este îngrijorător, aşa că pietonii şi bicicliştii ar trebui să fie conştienţi de riscurile mari la care se expun în trafic, iar conducătorii ar trebui… să păstreze viteza optimă.

Mia Biligan 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...