-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Ceasul rău chiar există și e demonstrat statistic! În ce zi și la ce oră ar trebui să stăm acasă

Ceasul rău chiar există și nu o spunem noi, ci statisticile Inspectoratului de Poliție Județean. Potrivit acestora, ziua cea mai „nefastă” pare să fie miercuri, iar intervalul orar în care ar trebuie să fiți precauți este: 12:00 și 18:00.

Miercurea şi joia sunt zilele…nefaste. Se pare că în aceste zile se produc cele mai multe accidente grave. Cel puțin asta sugerează statisticile Inspectoratului de Poliție Județean care vizează anul în curs, prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural. Aceleași statistici vin să susțină și existența „ceasului rău”.

Astfel, în zilele de miercuri ale acestui an au fost 23 de evenimente, cu 3 persoane decedate, 38 de răniţi, în timp ce în zilele de joi au fost 18 accidente, 2 persoane decedate şi 22 de răniţi. Intervalul orar în care se petrec majoritatea accidentelor este 12:00 – 18:00. La aceste ore s-au produs din ianuarie până în iulie 44 de accidente grave cu 62 de victime, dintre care 2 morţi.

În acest an a crescut numărul accidentelor de circulaţie. Dacă anul trecut erau 294 de accidente rutiere, anul acesta s-a ajuns la 310 accidente, din care 120 sunt accidente rutiere grave.

Lunile din 2018 cu cele mai multe evenimente în trafic au fost aprilie şi mai. Numai în luna mai au fost 22 de accidente, cu o persoană decedată, 25 de persoane rănite grav şi 8 rănite uşor.

Până în iulie, nu mai puţin de 14 persoane au murit în accident de maşină şi alţi 124 au fost grav răniţi. Deşi au fost mai multe accidente în acest an faţă de anul trecut, numărul deceselor este semnificativ mai mic: cu 11 mai puţine decât în ianuarie-iulie 2017.

Cele mai „periculoase” localități:

Cele multe accidente rutiere se petrec în mediul rural, 87 din cele 120 de accidente grave s-au produs în comunele şi satele din judeţ.

Localităţile în care s-au produs cele mai multe evenimente grave sunt: Bistriţa (26 accidente, cu 44 de victime), Cepari (4 accidente), Sărăţel (4 accidente) Şieu Magheruş (4 accidente)  şi Beclean (4).

Mia Biligan 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...