23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

BILANȚ DEZASTRU! Ce a lăsat ploaia, ieri, în urma ei

Județul nostru s-a aflat sub cod portocaliu de ploi, ieri. În urma orelor în care precipitațiile s-au manifestat destul de violent, zeci de case, gospodării, curți au fost inundate. Chiar și unitățile școlare au fost afectate sau terenuri arabile. Care este bilanțul:

Pompierii din cadru ISU sau SVSU au lucrat mai bine de 10 ore ca să reducă din pagubele făcute de ploaia de ieri.

Aflat sub cod portocaliu de ploi, municipiul Bistrița a avut mai multe străzi inundate. De asemenea, au fost afectate localitățile Budacul de Jos, Jelna și Buduș.

În urma centralizării rapoartelor operative de la nivelul comunităților locale, bilanțul urmărilor fenomenelor meteo în cele patru localități amintite mai sus este: au fost afectate/avariate 30 de locuințe, 14 gospodării și anexe, 79 curți/grădini, 55 ha teren arabil, 43 de fântâni, 15 podețe, dar și Școala Generală Budacu de Jos, Grădinița Budacu de Jos. De asemenea, doi copaci au fost doborâți pe raza municipiului Bistrița, iar DJ172G și DJ173C pe raza localității Budacu de Jos au fost afectate pe distanțe de cca. 500 m.” anunță reprezentanții ISU BN.

Foto și video de ieri puteți urmări AICI și AICI.

Pentru a face față tuturor solicitărilor, a fost o adevărată mobilizare de forțe și s-a lucrat la foc automat, ore în șir.

Mai bine de 10 ore, începând cu ora 17:00 din după masa zilei de sâmbătă, 30 iunie a.c., efective ale pompierilor militari și voluntari, cu mijloace tehnice specifice (motopompă de mare capacitate, motopompe, autospeciale de intervenție, buldoexcavatoare) au intervenit operativ pentru evacuarea apei din zonele afectate. Militarii Detașamentului de Pompieri Bistrița au avut nouă misiuni de durată, în diferite puncte din municipiul Bistrița, unitar sau în cooperare cu efective ale pompierilor voluntari din cadrul SVSU Bistrița. Aceștia din urmă au intervenit pentru evacuarea apei și aluviunilor de pe străzi, respectiv pentru evacuarea apei din beciurile afectate cu 14 voluntari, 3 autospeciale și 3 motopompe din dotare. În comuna Budacu de Jos a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență care a intervenit pentru evacuarea apei și aluviunilor de pe DJ172G și DJ173C, respectiv pentru evacuarea apei din casele, beciurile și curțile afectate cu un buldoexcavator și 2 motopompe din dotare”, explică cei din cadrul ISU BN.

Județul nostru a ieșit de sub codurile de avertizare meteorologică, iar vremea se va încălzi treptat, în săptămâna ce ne stă în față.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...