12.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Biserica Evanghelică se… topește??

Balustradele ce înconjoară turnul Bisericii Evanghelice par să se scurgă încetul cu încetul. Nu din cauza vreunui incendiu de această dată, ci din cauza vechimii.

Anul acesta se împlinesc 754 ani de la prima atestare documentară a orașului. Și 454 ani de la finalizarea construcției Bisericii Evanghelice. Aceasta din urmă este principalul simbol al Bistriței și întâiul punct de atracție pe lista turiștilor. Din păcate, o reabilitare completă a clădirii nu a fost făcută în ultimii zeci de ani, așa că pereții și arhitectura lasă de dorit.

Nu vrem să cheltuim acum niște bani pentru reparații pentru că sperăm ca în vara aceasta să intre în reabilitare generală întreaga biserică. E un proiect pe care noi îl avem în vedere de câțiva ani, am semnat toate documentele, am parcurs toate etapele și sperăm ca din vara aceasta să înceapă șantierul. Altfel spus, ar fi niște bani aruncați să facem acum o reparație și peste o lună să vină constructorul și să refacă tot”, spun reprezentanții municipalității.

În urma incendiului din 2008 au ars turnul și acoperișul bisericii. În următorii ani s-au făcut doar lucrările de primă necesitate, pentru buna funcționare a lăcașului de cult. Astfel, nicio intervenție nu a fost făcută asupra balconului bisericii de zeci, poate sute de ani.

Termenul de finalizare a lucrărilor privind restaurarea Bisericii Evanghelice este de 24 de luni. Tot ceea ce nu s-a făcut de zeci de ani se va face în doi ani. Inclusiv mobilierul din cadrul bisericii va fi înlocuit, toate acestea începând, cu puțin noroc, din această vară.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: