13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

BISTRIȚA BUGET 2020: „Nu mai vrem bani publici cheltuiți pe ghidușii și nimicuri!”

Va fi dezbatere publică referitoare la Bugetul Bistriței pe 2020, marți, 11 februarie: „Nu este suficient să votăm o dată la patru ani un primar cu 12-16% și să ne culcăm pe-o ureche! Civismul și implicarea noastră este esențială în actul administrativ. Să arătăm că ne pasă cum arată Bistrița!”

„Așteptăm un minim RESPECT!  Din 2007 particip constant la absolut toate dezbaterile pe Bugetul orașului, dar și la alte dezbateri de interes local organizate de Primăria Bistrița. O fac în primul rând din respect pentru mine, dar și pentru banii mei trimiși spre buna funcționare a administrației. Și pentru proiectele nu tocmai reușite din orașul meu…”

Așa începe scrisoarea deschisă adresată consilierilor locali, dar și bistrițenilor. Este semnată de Marius Bălan de la Partidul Verde, organizația municipală Bistrița, care le adresează o invitație specială tuturor cetățenilor orașului:

Invit pe cât mai mulți concitadini să fie prezenți, marți 11 februarie ora 16:00, la Dezbaterea pe Buget pentru anul 2020. Să arătăm că ne pasă cum arată Bistrița. STOP cheltuirii banilor publici pe ghidușii și tot felul de nimicuri. Nu vrem teleormanizarea Bistriței. Vrem să arătăm și să ne comparăm cu Oradea sau cu Sibiul cel puțin…!”, transmite Marius Bălan.

Constat de cele mai multe ori că până una alta un lucru e sigur: salariile aleșilor arată bine, însă interesul lor pentru noi toți mai are de așteptat. Pentru ca interesele și aspirațiile noastre să fie cunoscute, nu este suficient să votăm odată la patru ani un primar cu 12-16% și să ne culcăm pe-o ureche. Civismul și implicarea noastră este esențială în actul administrativ.

Nimeni să nu creadă în zicerile Edilului Șef care are de fiecare dată pregătit un răspuns tăios și ne transmite cu diferite ocazii că el și echipa de consilieri au fost trimiși acolo de un vot majoritar. Sau că cetățenii i-au investit cu încredere, că știu bine ce fac și că ei ar deține adevărul absolut. Nimic mai fals!”, punctează ecologistul.

Totul se învârte în jurul unor interese grețoase

Nu poate fi vorba nici de vot majoritar și nici de pricepere și de dragoste de Bistrița sau de noi. În Primărie și în Consiliul Local totul este politic. Se votează ca atare. Totul se învârte în jurul unor interese grețoase, adică exact ca și în Parlament. De fapt Consiliul Local este un mic Parlament local cu apucături la indigo”, mai remarcă Marius Bălan.

Acesta subliniază, totodată, că Legea 215 a Administrației Locale obligă consilierii să organizeze întâlniri cu cei care ridică probleme privind administrarea orașului. „De 13 ani – de când sunt prezent la aceste dezbateri – nu am aflat să se fi întâmplat acest lucru. Nimeni nu a ascultat și nu a organizat vreo întâlnire cu cetățenii orașului. Deși s-au depus de-a lungul anilor multe petiții pe diferite subiecte, urmate de susținerea a peste 11.000 semnături de la bistrițenii care nu au fost de acord cu unele proiecte gândite și votate de edili.

Tocmai de aceea, cer consilierilor locali să dea dovadă de un minim respect și să fie prezenți cu toții la dezbaterea publică pe Bugetul 2020 al orașului. Să-i asculte pe bistrițeni și să audă direct de la ei cum văd lucrurile referitor la priorități și cheltuirea banilor publici…”

Mesaj pentru consilierii locali:

„Nu așteptați doamnelor și domnilor consilieri ziua votării Bugetului făcută la comandă de partid sau a edilului șef…! Nu negociați Bugetul cu formațiunile politice din peisajul politic local. Dacă aveți ceva de schimbat, de negociat, apoi cu bistrițenii trebuie să o faceți!

A sosit timpul ca și în Consiliul Local și Primăria Bistrița să existe un minim efort de înțelegere și să aplicați odată DEMOCRAȚIA PARTICIPATIVĂ. Vă asigur că cetățenii care cu greutate își plătesc datoriile față de stat, știu cu mult mai bine decât dumneavoastră – cei care temporar vă aflați la masa rotundă – de ce au ei nevoie cu adevărat. Știu și care sunt prioritățile pe care dumneavoastră nu le aveți în vedere de la un an la altul”, conchide Marius Bălan.

Așadar marți, 11 februarie de la ora 16:00, bistrițenii sunt invitați la dezbaterea publică pe Buget pentru anul 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...