6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

BISTRIȚA: Campus universitar de peste 10 milioane de euro. Radu Moldovan: „Va fi un campus al viitorului”

Vești excelente, pentru studenții Extensiei Bistrița a Universității de Medicină „G.E Palade” Târgu Mureș! Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean BN, a anunțat ieri că în Bistrița va exista în curând un campus universitar de peste 10 milioane de euro. „Va fi un campus al viitorului…”

Emil Radu Moldovan a participat ieri la deschiderea festivă a anului universitar pentru primii 100 de studenți ai Universității de Medicină „GE Palade” Târgu Mureș, Extensia Bistrița. Președintele Consiliului Județean a salutat ieri vestea excelentă oferită de rectorul universității.

Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a anunțat că din anul universitar 2023-2024, la Extensia Bistrița vor exista încă două programe de studii. E vorba de Asistenți Farmacie și Tehnică Dentară: 

FOTO/VIDEO – Moment istoric, la Bistrița: Primii 100 de boboci ai Universității de Medicină „G. E Palade” Tg. Mureș au început festiv anul universitar

Radu Moldovan a completat veștile bune: „Lucrăm la studiul de fezabilitate pentru construcția unui nou campus universitar. Am găsit finanțare pe noul Program Operațional Regional.

Pe celălalt program operațional am reabilitat clădirea fostului tribunal, care este acum proprietatea publică a județului Bistrița-Năsăud. Am transferat-o de la Ministerul Justiției, am reabilitat-o, am recepționat-o în mai. Din această toamnă, și studenții de Universitatea Tehnică vor intra într-un sediu cu nou, cu absolut toate dotările necesare.

Sper ca într-un termen rezonabil, să putem inaugura și noul campus care va fi pus la dispoziția Universității de Medicină „G. E Palade” Tg. Mureș.

Va fi un campus al viitorului, o investiție de peste 10 milioane de euro, care va oferi toate condițiile necesare pentru studiu.

Nu cu mulți ani în urmă, Bistrița era considerată un fel de batalion disciplinar. Studenții erau amenințați cu „dacă nu înveți, ajungi la Bistrița”. Iată că astăzi trăim vremurile în care universități de prestigiu vin la noi acasă. Mulți profesori și medici au doar cuvinte de laudă în legătură cu ceea ce se regăsește aici”, a mai precizat Radu Moldovan. 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Cel mai valoros si aspectos CAMPUS universitar ar fi fost in imobilul fostului Spital Jud. de pe Independentei unde trei cladiri de mare valoare istorica si arhitecturala se puteau amenaja ca lumea.
    Exista si o curte interioara generoasa unde incapeau si masinile profesorilor si studentilor.
    Insa unde nu-i cap vai de picioare si de bani.Inca mai este timp sa se negocieze ceva si daca domnul presedinte RADU MOLDOVAN vrea sa ramana in istoria Bistritei o poate face cu succes sa traga putin sforile si sa aranjeze situatia.
    A pus mana pe aceste bunuri fix cine este mai tare in parcare.
    Atata s-o cacait si CJ si Primaria pana o scapat pasarea din maini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...