21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

O clădire de pe Șincai va avea „haine noi”, după ce fațada a fost adoptată de Tășuleasa Social și o firmă

ONG-ul Petrus Italus Trust restaurează fațada unei clădiri istorice de pe strada Gheorghe Șincai, din centrul istoric. Asociația Tășuleasa Social, alături de SC Marcomed finanțează proiectul.

După ce au restaurat mai multe porți vechi din centrul istoric, Petrus Italus Trust schimbă hainele unei fațade de pe strada Gheorghe Șincai. Aceasta este situată pe traseul urban al Via Transilvanica.

„Am început restaurarea unei fațade neoclasice în Bistrița, pe strada Șincai 15, fațadă care avea nevoie de intervenție urgentă în acest sezon ploios. S-au confecționat replici la ferestrele originale, se decopertează tencuiala de pe elemente de piatră (poartă, dadru de ferestre), se vor reface ornamentele și se va zugrăvi cu var colorat tradițional. Vom lucra în două etape: săptămâna aceasta la elementele urgente și apoi mai târziu, după uscare, la elementele care pot aștepta”, precizează reprezentanții asociației Petrus Italus Trust.

Fațada a fost adoptată de Tășuleasa Social și SC Marcomed. Drept mulțumire, aportul ONG-ului și a firmei va fi amintit pe o placă amplasată pe fațadă. Nu doar Tășuleasa și SC Marcomed s-au implicat în reabilitarea acestei fațade, poarta a fost deja restaurată cu ajutorul asociației sașilor bistrițeni din diaspora.

Foto: Petrus Italus Trust 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...