6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

O clădire de pe Șincai va avea „haine noi”, după ce fațada a fost adoptată de Tășuleasa Social și o firmă

ONG-ul Petrus Italus Trust restaurează fațada unei clădiri istorice de pe strada Gheorghe Șincai, din centrul istoric. Asociația Tășuleasa Social, alături de SC Marcomed finanțează proiectul.

După ce au restaurat mai multe porți vechi din centrul istoric, Petrus Italus Trust schimbă hainele unei fațade de pe strada Gheorghe Șincai. Aceasta este situată pe traseul urban al Via Transilvanica.

„Am început restaurarea unei fațade neoclasice în Bistrița, pe strada Șincai 15, fațadă care avea nevoie de intervenție urgentă în acest sezon ploios. S-au confecționat replici la ferestrele originale, se decopertează tencuiala de pe elemente de piatră (poartă, dadru de ferestre), se vor reface ornamentele și se va zugrăvi cu var colorat tradițional. Vom lucra în două etape: săptămâna aceasta la elementele urgente și apoi mai târziu, după uscare, la elementele care pot aștepta”, precizează reprezentanții asociației Petrus Italus Trust.

Fațada a fost adoptată de Tășuleasa Social și SC Marcomed. Drept mulțumire, aportul ONG-ului și a firmei va fi amintit pe o placă amplasată pe fațadă. Nu doar Tășuleasa și SC Marcomed s-au implicat în reabilitarea acestei fațade, poarta a fost deja restaurată cu ajutorul asociației sașilor bistrițeni din diaspora.

Foto: Petrus Italus Trust 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...