2.4 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

BISTRIȚA: Conferință susținută de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador în Washington și membru corespondent al Academiei Române

Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „România are viitor”. Evenimentul are loc în Sala mare a Primăriei Bistrița, iar intrarea este liberă.

Încă o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, în sala mare a Primăriei. Invitat special al conferinței cu tema „România are viitor” este prof. univ. dr Vasile Pușcaș. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Bistrița. Custode este Excelența Sa prof. univ. dr. Liviu Zăpârțan. Amfitrion – Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.

Prof. univ. dr Vasile Pușcaș este conducător de doctorat în Relații Internaționale și Studii europene, la Universitatea „Babeș-Bolyai“ din 2000.

A fost cercetător științific gradul I (2002-2009) la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române și director al instituției, între 2002-2007.

Din 2009 este cercetător științific gradul I la Institutul de Istorie „George Barițiu“ al Academiei Române.

Vasile Pușcaș a fost și director al Centrului Cultural Român din New York (1991-1992), ambasador interimar la Washington și ministru delegat, negociator-șef cu Uniunea Europeană (2000-2004). 

Într-un articol recent, pentru Piața Financiară, Vasile Pușcaș declara că „societatea românească din ultimele trei decenii a evoluat sub semnul unor inechități socio-economice strigătoare la cer.

Vorbim mereu de necesitatea combaterii corupției, investim în așa-numitele „instituții de forță și de aplicare a legii” (constatând nelegiuirea chiar și în interiorul lor), dar nu se face aproape nimic pentru ca societatea însăși să-și dezvolte anticorpii față de actele de corupție. Sporirea inechităților creează falii în societate, generează tensiuni sociale, favorizează agresivitatea verbală și fizică, iar până la violențe nu mai rămâne decât o mică distanță…”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.