15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

BISTRIȚA: Cum să ne îngrijim casele din centrul istoric? Aflăm mâine, la o Cină cu vecinii

Vineri, 15 iulie, de la ora 19, într-o curte interioară de pe Axa Coroanei, vizavi de coafor, pe pasajul VI, bistrițenii sunt invitați să participe la o inedită cină cu vecinii. Sunt așteptați cu limonadă și plăcinte, iar miza întâlnirii este reabilitarea caselor din centrul istoric.

Într-un cadru convivial și o atmosferă prietenoasă, bistrițenii sunt invitați să participe mâine seară la o Cină cu vecinii! 

Miza întâlnirii? Prezentarea unor exemple de bună practică privind reabilitarea caselor din centrul istoric şi discuţii libere pe această temă.

Vor fi demonstraţii practice de restaurare cu profesorul Teo Petrean. Totodată, istoricul de artă Vasile Duda, un foarte bun cunoscător al patrimoniului centrului istoric, va împărtăşi din ideile şi experienţa sa.

Voluntarii asociației „Tineri pentru comunitate” vor prezenta un joc experimental, realizat în cadrul proiectului și intitulat „Participarea cetățenilor? Sigur nu!”

Nu este prima oară când clădirile istorice din Bistrița devin personaje principale în asemenea proiecte. Voluntarii Petrus Italus Trust au coordonat un proiect similar și la sfârșitul lunii mai:

FOTO/VIDEO: Concertul Mike Parker’s Trio Theory și spectaculoasa paradă a elevilor de la Liceul „Corneliu Baba” au însuflețit orașul

FOTO – Ruine. Rămășițe. Resentimente: Cum să gândim patrimoniul într-o cheie non-triumfalistă

Evenimentul este o acţiune pilot în cadrul proiectului ACTIVE CITIZENS finanţată prin programul URBACT.

Organizatori sunt Primăria Bistrița, Centrul Cultural Municipal, Ordinul Arhitecţilor din România: Filiala Transilvania, voluntarii Tinerii pentru Comunitate, SCM ATCOM Bistrita, SCM Unirea Bistrita și Petrus Italus Trust. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.