1.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 7, 2024

BISTRIȚA: Enescu, jupuit de viu. O poveste tulburătoare despre creație, iubire, geniu și muzică nemuritoare

Primăria Municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal George Coşbuc vă invită la un eveniment cinematografic remarcabil. Este vorba de proiecția filmului „ENESCU, JUPUIT DE VIU”, regizat de Toma Enache. O poveste captivantă despre geniu, iubire, sacrificiu și muzică nemuritoare!

Filmul „Enescu, jupuit de viu” va fi prezentat exclusiv în cadrul unor premiere de gală, în 30 de orașe ale țării. La eveniment vor fi prezenți regizorul și o parte din echipa de filmare, oferind astfel publicului o experiență cinematografică unică.

La Bistrița, proiecția filmului are loc la Palatul Culturii, vineri 6 decembrie, de la ora 18.00.

Bilete se pot achiziționa de AICI.

Enescu – jupuit de viu” urmărește o poveste tulburătoare și captivantă despre creație și iubire și provocările legendarului compozitor George Enescu. Ni se dezvăluie latura sa umană, suferințele și sacrificiile pe care le-a îndurat pentru a-și împlini destinul artistic si iubirea lui unica pentru prințesa Maruca Cantacuzino.

Printr-o regie sensibilă și profundă, Toma Enache aduce în fața publicului o explorare emoționantă a sufletului unui geniu, într-un film care îmbină muzica, istoria și drama personală.

Este ocazia de a trăi o experiență cinematografică inedită și de a descoperi o parte nevăzută a vieții lui Enescu, prezentată pe marele ecran într-o serie limitată de proiecții. 

Toma Enache, regizorul filmului „ENESCU, jupuit de viu”, a fost recent distins cu premiul „Premio Cultura” în cadrul evenimentului cultural „Leoni, Gattopardi di Sicilia”, în Veneția.

Proiectul a fost creat și regizat de Nino Graziano Luca, în colaborare cu Contesa Chiara Modica Donà dalle Rose, sub patronajul Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților din Italia și al Consiliului Internațional al Dansului UNESCO.

Regizorul Toma Enache subliniază că filmul „își propune să aducă în prim-plan nu doar genialitatea compozitorului George Enescu, ci și latura umană a acestuia. Sper ca prin această producție să aducem publicul mai aproape de sufletul lui Enescu și să-l facem iubit așa cum merită. Dincolo de compozitorul de geniu, este omul Enescu, pe care publicul poate să-l descopere în acest film. Sper ca filmul nostru să contribuie la îmblânzirea unora dintre semeni, lucru pe care Enescu dorea să-l facă, prin muzica lui. Poate nu doar să-i îmblânzească, ci și să-i facă să-l iubească așa cum merită.

Filmul beneficiază de o distribuție remarcabilă. Mircea Dragoman joacă rolul lui George Enescu și Theodora Sandu în rolul Prințesei Maruca.

Alături de aceștia, din distribuție fac parte și actorii Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, Kira Hagi, Pavel Ulici, Filip Ristovski, Erica Moldovan, Codrin Dănilă și regretatul Constantin Codrescu.

Costumele sunt create de italianul Stefano Nicolao, celebru pentru munca sa la producții premiate cu Oscar. Muzica reunește opere ale lui George Enescu și compoziții originale semnate de Sebastian Androne-Nakanishi, desemnat „Compozitorul Anului 2022” la International Classical Music Awards.

Coloana sonoră este interpretată de Orchestra Națională a Franței, sub bagheta Maestrului Cristian Măcelaru, director artistic al Festivalului George Enescu și de Orchestra Națională Radio din România, condusă de Maestrul Horia Andreescu.

Violonistul Alexandru Tomescu adaugă o notă distinctă acestei producții sonore.

Coloana sonoră include și un fragment muzical original, interpretat de George Enescu la vioară și Dinu Lipatti la pian.

Despre film:

George Enescu, un compozitor și violonist genial, se află în apogeul carierei și visează să compună o operă. Se îndrăgostește de prințesa Maruca, ea fiind cea care îl inspiră și îl provoacă. Deși îl iubește cu pasiune, Maruca este legată de soțul și copiii ei. Destinul o eliberează din căsnicie, dar va fi suficient pentru ca cei doi să fie fericiți împreună? Și opera? Va reuși Enescu să o compună vreodată?

  • Durată: 120 minute
  • Rating 12+
  • Coloana sonoră: Orchestra Națională a Franței, sub bagheta Maestrului Cristian Măcelaru și Orchestra Națională Radio din România, condusă de Maestrul Horia Andreescu
  • Regia: Toma Enache
  • Producători: Marta Maria Mocanu, Elena Enache

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cofetăria Gelateria Merigo vă așteaptă zilnic cu bunătăți dulci, chiar și pentru cei ce țin post

Pofta de dulce poate fi ușor astâmpărată cu bunătățile pregătite de Cofetăria Gelateria Merigo. În vitrine...

Gelateria Aniela îți pune Crăciunul ”la pachet”: turtă dulce cu scorțișoară, rulouri, prăjiturele fine și înghețată!

Cum ar fi să vă răsfățați invitații de Crăciun cu bunătățile de la Gelateria Aniela?! Nimic...

Se fac angajări la FAN Courier, RCB Electro, MasterFoam. Noi locuri de muncă, în Bistrița

Compania RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. MasterFoam are nevoie de stivuitoriști. La Brutăria Delice Pan este nevoie de inginer tehnolog în industria alimentară. Oferta completă, mai jos: