21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Bistrița-Năsăud: 11 cazuri pozitive și 6 bistrițeni vindecați. 329 persoane, în carantină

Avem 994 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 11 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar șase persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 11 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Astfel, în acest moment 994 bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, doi bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

În ultimele 24 de ore, șase bistrițeni infectați cu COVID-19 au fost declarați vindecați și externați.

În județul Bistrița-Năsăud sunt 100 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 13.08.2020, este următoarea:

 • 994 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 75 decese;
 • 819 persoane vindecate;
 • 59 persoane izolate;
 • 329 persoane în carantină,
 • 156 de teste efectuate, din care 145 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 53 cadre medicale (18 medici, 35 asistenți) și 19 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 67 au fost vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • 80 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 31 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Toate au fost declarate vindecate.
 • Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Șapte dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • 14 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Nouă dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.454 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 66.631. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 31.547 au fost declarate vindecate și externate, iar 7.253 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.860 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.437 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 478 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 571 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 7.935 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.421 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.775 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 101 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.630 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 123 au decedat, iar 189 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...