20.2 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

Liberalul Jenor Beudean a fost achitat! Bistrițeanca pe care a îmbrâncit-o în plină stradă are de-i plătit daune morale

Surpriză la Judecătoria Bistrița cu puțin timp înainte de alegerile locale. Liberalul Jenor Beudean, care și-a anunțat candidatura la Primăria Șieu-Odorhei, a fost achitat de magistrații de la Judecătoria Bistrița. Este vorba despre procesul în care era judecat pentru lovire sau alte violențe. Culmea, victima sa are de-i plătit daune morale.

Secretarul general adjunct al PNL, Jenor Beudean a câștigat procesul în care era judecat pentru lovire sau alte violențe. Prima sentință a fost dată zilele trecute de către Judecătoria Bistrița și nu este definitivă, putând fi atacată.

Judecătorii l-au achitat pe Jenor Beudean și mai mult, au stabilit ca femeia implicată în scandalul iscat în plină stradă să îi plătească acestuia daune morale și cheltuieli de judecată, în valoare totală de aproape 5.000 de lei.

În baza art. 396 alin.1 şi 5 Cod de procedură penală rap. la art. 16 alin. 1 lit. c şi b Cod procedură penală achită pe inculpatul B.J.A., trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal (faptă comisă în data de 14.06.2016 în dauna persoanei vătămate C.N.L.) întrucât: nu există probe că leziunile traumatice evaluate prin zile de îngrijiri medicale au fost cauzate de inculpat, şi respectiv acţiunile exercitate de către inculpat asupra părţii vătămate nu întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni. Ia act că partea vătămată C.N.L. nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) În baza art. 25 alin. 1 Cod procedură penală admite în întregime acţiunea civilă exercitată de partea civilă B.J.A., şi obligă inculpata C.N.L. la plata că partea civilă a sumei de 1.136,06 lei, cu titlul de daune materiale. În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpata C.N.L. la plata sumei de 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului (din care suma de 500 de lei generată de faza de urmărire penală, şi 300 de lei generată de faza de judecată). În baza art. 276 alin. 6 Cod de procedură penală, obligă inculpata C.N.L.la plata sumei de 3.000 de lei către partea civilă B.J.A.cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de partea civilă. Respinge solicitarea părţii vătămate C.N.L. de obligare a inculpatului B.J.A. la plata de cheltuieli judiciare făcute de partea vătămată”, au stabilit judecătorii.

Totul s-a petrecut în vara anului 2016, înainte alegerilor locale, pe Bulevardul Independenței, aproape de biserica de la BIG. Bistrițeanca a vrut să treacă strada pe trecerea de pietoni, însă autoturismul condus de Jenor Beudean nu i-a acordat prioritate.

Aceasta s-a enervat și a dat cu piciorul în autoturism, continuându-și ulterior drumul. Scena a fost surprinsă de camerele de luat vederi de la o bancă din apropiere.

Gestul femeii l-a scos din minți pe Jenor Beudean care a urmărit-o pe aceasta pe trotuar și a început să o tragă după el, să o îmbrâncească și agreseze. Și această scenă a fost surprinsă, de data aceasta cu un aparat foto.

Ulterior, soțul femeii agresate a făcut publice fotografiile, iar Jenor Beudean a demisionat din PNL. După jumătate de an, acesta a fost reprimit în sânul partidului, fiind „recompensat” cu funcția de secretar general adjunct al PNL.

Totul a ajuns în fața judecătorilor, tânăra îl acuza pe Jenor Beudean de agresiune, iar liberalul o acuza pe aceasta de distrugere. Într-un final s-a comasat într-un singur proces penal, care a debutat în 2017.

Sentința dată de judecătorii bistrițeni a surprins-o pe tânăra implicată în scandal și pe soțul acesteia. Cristian Cezar Constantinescu spune că în proces, partea adversă ar fi mizat pe faptul că echimozele soției sale ar fi fost cauzate de dentist și nu de Jenor Beudean.

Tânăra se întorcea de la dentist în momentul incidentului. Detistul însă a refuzat să pună la dispoziția instanței un istoric al lucrărilor efectuate, spune Cristian Cezar Constantinescu. Întrebat cum vede decizia judecătorilor, bărbatul spune:

„O consider total nejustă și nepotrivită, în contextul în care imaginile pe care le-am prezentat atesta clar violența lui Jenor Beudean față de soția mea. Există și acel certificat medico-legal care din pacate, din ce înțeleg, nu a fost luat în considerare. Nu am o problemă cu daunele cauzate de soția mea mașinii sale, dar și acea daună nu este corectă pentru ca el a părăsit locul faptei și la orice service din România poți să dai un ciubuc la cineva și să obții o factură pe niște lucrări care nu s-au făcut niciodată. Nu am cerut o expertiză în acest sens, pentru că lucrurile sunt extrem de birocratice și presupun timp și costuri suplimentare. Eu personal cred că are de a face cu politica pentru că nu cred că e o simplă coincidență faptul  că la o zi de la decizie el și-a lansat oficial candidatura. E doar o spălare de păcate a lui ca să poată intra curat și frumos în alegeri. Cred că vom ataca sentința. Urmează să mă consult cu un avocat și în funcție de ceea ce îmi va spune probabil ca da,” a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Cristian Cezar Constantinescu, soțul femeii agresate de Jenor Beudean.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: