17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Bistrița-Năsăud: 113 cazuri pozitive și 5 decese în ultimele 24 de ore!

Avem 3.765 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 113 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Totodată au fost înregistrate 5 decese în contextul pandemiei La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 7.304 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 113 cazuri noi de infecție cu coronavirus, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în Bistrița-Năsăud ajungând la 3.72/1000 de locuitori. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 3.765 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Printre cele 113 cazuri nou confirmate se numără 2 angajați ai CJAS, 3 cadre medicale (un medic, 2 asistente), un pacient DIAVERUM, un angajat al unui agent economic, o persoană din cadrul ISU, un angajat al Consiliului Județean, un angajat al Gărzii de Mediu și 5 beneficiari ai Spitalului Orășănesc Beclean.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 16 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 77 de persoane au fost externate, iar 3 bistrițeni au fost declarați vindecați. De asemenea, s-au înregistrat 5 decese în contextul pandemiei.

Deces nr. 171

Femeie, de 85 de ani, din Bistrița-Năsăud, hipertensivă, internată în 31 octombrie în ATI, unde a decedat în 9 noiembrie.

Deces nr. 172

Bărbat, de 79 de ani, din Bistrița-Năsăud, cu obezitate și hipertensiv, internat în 27 octombrie în ATI/Boli Infecțioase, unde a decedat în 9 noiembrie.

Deces nr. 173

Femeie, de 70 de ani, din Bistrița-Năsăud, cu afecțiune neuropsihiatrica, internată în 28 octombrie în ATI/Boli Infecțioase, unde a decedat în 10 noiembrie.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 10.11.2020, este următoarea:

3.765 cazuri confirmate de CoVid-19;

175 decese;

2.816 persoane externate (1.503 externate vindecate/1.313 externate);

1.391 persoane în carantină;

634 persoane izolate;

399 teste, din care 391 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 107 cadre medicale (29 medici, 77 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 39 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 122 persoane au fost externate.
 • 188 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 110 au fost externate.
 • 45 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 19 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai CJAS Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Casei de Pensii.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Trezoreriei.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi angajați ai Gărzii de Mediu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 2 angajați Aquabis.
 • Două persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se numără un angajat al DGASPC Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 6 angajați ai Consiliului Județean. Două dintre acestea se află în izolare la domiciliu, celelalte sunt vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 15 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un beneficiar și opt angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Nouă persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șapte persoane au fost declarate vindecate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Patru dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • 11 persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Cinci sunt declarate vindecate, iar restul sunt în izolare la domiciliu.
 • Opt persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 28 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 12 persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 24 handbaliste și trei angajați de la CS Gloria 2018. Șase dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM și un angajat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 19 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internată, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 23 din cazurile active sunt elevi. Aceștia se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 16 beneficiari, un asistent social, 8 angajați și un medic rezident de la patru centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și trei angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Una dintre acestea a fost vindecată. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 14 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 10 angajați), iar la un al treilea centru s-au înregistrat 2 angajați cofirmați cu CoVid-19.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi angajați ai unei Case de Tip Familial din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat și 5 beneficiari ai Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 56 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari. Două dintre acestea a fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 25 deținuți din Penitenciarul Bistrița.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.304 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 311.295. 211.408 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 8.186 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 177 de decese. În spitale se află internate 12.727 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.093 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.682 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 41.272 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.767 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 81.518 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.862 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!