18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

AJUTOR! Interpreta Lenuța Purja, internată la Spitalul CFR din Cluj, are nevoie de sprijinul nostru!

În urmă cu 3 luni și jumătate, Lenuța Purja a suferit un atac vascular cerebral, fiind internată la Bistrița, Târgu Mureș și Reghin. De mai bine de o săptămână, îndrăgita interpretă din Agrieș se află internată la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, starea ei de sănătate agravându-se – a anunțat etnologul Iosif Ciunterei.

De-a lungul timpul mi-a fost dat să cunosc sute, poate chiar mii de oameni, alături de care am descoperit atât partea frumoasă a vieții, cât și partea mai puțin frumoasă, parte prin care tuturor ne este dat să trecem, la un moment dat, în existența noastră pe Pământ.

Atunci când privești pentru prima dată un om, îți dorești să îi cunoști povestea.

Dintre poveștile pe care le-am adunat până acum, azi o să mă opresc la un OM drag sufletului meu – la rapsodul popular Lenuța Purja.

Lenuța Purja – cunoscută la nivel înalt pentru păstrarea, transmiterea și promovarea cântecului tradițional de la poalele munților Țibleș (satul Agrieș, comuna Târlișua) – ajunsă la capătul puterilor, aflată singură în calea acestora, are nevoaie de ajutorul nostru…”, a anunțat etnologul Iosif Ciunterei

În urmă cu 3 luni și jumătate, a suferit un atac vascular cerebral, fiind internată la Bistrița, Târgu Mureș și Reghin.

De mai bine de o săptămână, Lenuța Purja se află internată la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, starea ei de sănătate agravându-se.

Până a fi internată la Cluj, colegi ai etnologului Iosif Ciunterei, dar și oameni cu suflet mare din grupul Fapte bune Pe Valea Someșului și a Sălăuței, au reușit să îi cumpere o bicicletă pentru recuperare.

O altă persoană s-a oferit să susțină costurile aferente ședințelor de recuperare care au loc de trei ori pe săptămână.

De asemenea, interpreta de muzică populară Anuța Motofelea, prin localul pe care îl deține în Bistrița – Hanul Anuței – i-a asigurat o masă caldă pe zi.

Lenuța Purja va fi externată mâine din spitalul de la Cluj. Dar are în continuare nevoie de recuperări și medicamente.

Cei care ați admirat-o până acum pe Lenuța Purja, cei care v-ați ostoit dorurile ascultându-i cântecele și interpretările extraordinare, cei care puteți să îi întindeți o mână de ajutor – sunteți rugați să o faceți, donând în contul său bancar:

RO31BTRLRONCRT0382392402 – Banca Transilvania, pe numele Purja Lenuța.

De asemenea, trag un semnal de alarmă către toate personalitățile” județului Bistrița-Năsăud, să vină DE URGENȚĂ cu o mână de ajutor înspre Lenuța. De la oficialitățile din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud până la cele din Centrul Judeţean pentru Cultură…! Haideți să fim cu toții laolaltă pentru LenutaPurja…!”, a concluzionat Iosif Ciunterei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!