11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

AJUTOR! Interpreta Lenuța Purja, internată la Spitalul CFR din Cluj, are nevoie de sprijinul nostru!

În urmă cu 3 luni și jumătate, Lenuța Purja a suferit un atac vascular cerebral, fiind internată la Bistrița, Târgu Mureș și Reghin. De mai bine de o săptămână, îndrăgita interpretă din Agrieș se află internată la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, starea ei de sănătate agravându-se – a anunțat etnologul Iosif Ciunterei.

De-a lungul timpul mi-a fost dat să cunosc sute, poate chiar mii de oameni, alături de care am descoperit atât partea frumoasă a vieții, cât și partea mai puțin frumoasă, parte prin care tuturor ne este dat să trecem, la un moment dat, în existența noastră pe Pământ.

Atunci când privești pentru prima dată un om, îți dorești să îi cunoști povestea.

Dintre poveștile pe care le-am adunat până acum, azi o să mă opresc la un OM drag sufletului meu – la rapsodul popular Lenuța Purja.

Lenuța Purja – cunoscută la nivel înalt pentru păstrarea, transmiterea și promovarea cântecului tradițional de la poalele munților Țibleș (satul Agrieș, comuna Târlișua) – ajunsă la capătul puterilor, aflată singură în calea acestora, are nevoaie de ajutorul nostru…”, a anunțat etnologul Iosif Ciunterei

În urmă cu 3 luni și jumătate, a suferit un atac vascular cerebral, fiind internată la Bistrița, Târgu Mureș și Reghin.

De mai bine de o săptămână, Lenuța Purja se află internată la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, starea ei de sănătate agravându-se.

Până a fi internată la Cluj, colegi ai etnologului Iosif Ciunterei, dar și oameni cu suflet mare din grupul Fapte bune Pe Valea Someșului și a Sălăuței, au reușit să îi cumpere o bicicletă pentru recuperare.

O altă persoană s-a oferit să susțină costurile aferente ședințelor de recuperare care au loc de trei ori pe săptămână.

De asemenea, interpreta de muzică populară Anuța Motofelea, prin localul pe care îl deține în Bistrița – Hanul Anuței – i-a asigurat o masă caldă pe zi.

Lenuța Purja va fi externată mâine din spitalul de la Cluj. Dar are în continuare nevoie de recuperări și medicamente.

Cei care ați admirat-o până acum pe Lenuța Purja, cei care v-ați ostoit dorurile ascultându-i cântecele și interpretările extraordinare, cei care puteți să îi întindeți o mână de ajutor – sunteți rugați să o faceți, donând în contul său bancar:

RO31BTRLRONCRT0382392402 – Banca Transilvania, pe numele Purja Lenuța.

De asemenea, trag un semnal de alarmă către toate personalitățile” județului Bistrița-Năsăud, să vină DE URGENȚĂ cu o mână de ajutor înspre Lenuța. De la oficialitățile din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud până la cele din Centrul Judeţean pentru Cultură…! Haideți să fim cu toții laolaltă pentru LenutaPurja…!”, a concluzionat Iosif Ciunterei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...