-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Bistrița-Năsăud: 124 de cazuri pozitive și 5 decese în ultimele 24 de ore!

Avem 2.968 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 124 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 5 decese în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 7.733 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 124 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în Bistrița-Năsăud ajungând la 2.53/100 de locuitori. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără 9 angajați ai unor primării din județ, 3 angajați Poliția Locală, un angajat de la Poliția Rutieră, 7 angajați ai unor agenți economici din județ, un medic de la Spitalul Orășenesc Năsăud, un professor dind Silivașu de Câmpie, un educator de la o grădiniță private și 4 elevi (vom comunica ulterior școlile la care învață). Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.968 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 19 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 37 de persoane au fost externate la cerere din spital și 4 bistrițeni au fost declarați vindecați. Totodată, s-au înregistrat 5 decese în contextul pandemiei.

Deces nr. 142:

Bărbat, 73 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 26 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută), unde a decedat în 1 noiembrie, ora 20.35. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, fibrilație arterială, sechele accident vascular cerebral.

Deces nr. 143:

Bărbat, 73 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 31 octombrie pe Secția Medicină Internă (suspiciune infecție COVID-19, insuficiență renală), unde a decedat în 1 noiembrie, ora 08.10. La internare, din UPU avea puse diagnosticele: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, demență – Alzheimer.

Deces nr. 144:

Bărbat, 55 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 1 noiembrie pe Secția Boli Infecțioase (bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută), unde a decedat în 2 noiembrie, ora 01.30. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, bronhopneumonie cronică obstructivă.

Deces nr. 145:

Femeie, 74 de ani, din Bistrița-Năsăud, internată în 2 noiembrie pe Secția Boli Infecțioase (bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută, examen CT cu aspect sugestiv pentru infecția cu COVID-19, cu afectare pulmonară critică), unde a decedat în aceeași zi, la ora 02.30. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, fibrilație arterială, infarct miocardic (în antecedente).

Deces nr. 145:

Femeie, 65 de ani, din Bistrița-Năsăud, internată în 29 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (suspiciune infecție cu COVID-19), transferată în ATI în 2 noiembrie, unde a decedat în aceeași zi, ora 12.00. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipotiroidism, hipertensiune arterială.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 03.11.2020, este următoarea:

2.968 cazuri confirmate de CoVid-19;

146 decese;

2.382 persoane externate (1.484 externate vindecate/898 externate);

1.298 persoane în carantină;

507 persoane izolate;

405 teste, din care 404 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 102 cadre medicale (26 medici, 75 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 120 persoane au fost externate.
 • 179 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 94 au fost externate.
 • 41 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Casei de Pensii.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Trezoreriei.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 15 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Patru dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Opt persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar restul sunt în izolare la domiciliu.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 25 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. Nouă persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 handbaliste și doi angajați de la CS Gloria 2018. Cinci dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 26 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internată, una în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 30 din cazurile active sunt elevi. 4 dintre aceștia se află în evaluare, iar restul în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 13 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 9 angajați).
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud. Toate au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

*** Notă pentru incidența la orașul Beclean:  incidența din tabel include și focarul de la centrul pentru vârstnici

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.733 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 258.437. 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 7.273 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 120 de decese. În spitale se află internate 11.897 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 974 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.305.309 teste. Dintre acestea, 30.336 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.698 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.638 la cerere.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.853 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...