6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

FOTO/VIDEO – Caz halucinant la Viișoara: Se asfaltează o stradă care duce…nicăieri

”Drumul e doar de 5 metri, din casă-n casă! Noi am cerut primăriei să ne facă niște șanțuri, că ne inundă beciurile. Ei au venit…să-l asfalteze!” a spus supărat un bistrițean. Strada care duce nicăieri, fiind de fapt o scurtătură, a primit, culmea- după alegeri- și denumire și și permisiunea de a fi asfaltată…

Bistrița pare a fi orașul unde orice lucru e posibil! Chiar și să asfaltezi o stradă care ar duce nicăieri….

În timp ce unii așteaptă ca străzile pe care locuiesc să fie asfaltate și să aibă trotuare pentru pietoni, alții rămân șocați când văd că utilajele primăriei se apucă de lucru pe străzi care duc…nicăieri.

E și cazul unei…străduțe, a unui drum de pământ dintre două case din Viișoara. Cei doi proprietari care au case chiar la începutul acestei străzi au făcut o solicitare primăriei…să e facă șanțuri.

Străduța e îngustă. De fapt, nici nu e stradă, că e o scurtătură. E un drum de pământ, iar în spate e teren cu pomi. Problema e că drumul e din fundație în fundație, și are doar 5 metri lățime. La începutul lunii septembrie am cerut Primăriei Bistrița să ne facă niște șanțuri, pentru că atunci când plouă, toată apa vine în curți și în beciuri. Sunt aproape două luni și nu am primit NICIUN răspuns la solicitarea noastră. Am și sunat, și ne tot pasează de la un birou la altul” a explicat Cristi M.

Culmea, după alegerile din 27 septembrie, lucrurile au început să se miște. DAR nu după solicitarea cetățenilor.

Au venit și au pus indicator cu nume. I-au dat un nume la străduța asta, la scurtătura asta. I-au zis – secundară 1- deși în Viișoara toate sunt secundare! Iar de vreo săptămână au început să apară utilaje ale Primăriei Bistrița. Și nu ca să ne facă șanțuri. Rup din terenul din spatele caselor noastre, cu buldoexcavatoarele, ca să lărgească drumul pe acolo. Și vor apoi să îl asfalteze. Păi cum să asfaltezi un drum care nu e drum, că e o scurtătură? Cum să asfaltezi o stradă care nu are șanțuri, nu are canalizare, nu are nimic?? Păi la cum fac ei lucrările, pe noi, la fiecare ploaie o să ne inunde și mai tare! Deci nouă nu ne-a dat nimeni niciun răspuns la solicitarea cu șanțurile, nimeni din Primărie nu știe nimic, dar ei vin și asfaltează un drum care are cinci metri lățime, din casă în casă” a spus bistrițeanul revoltat.

Până acum s-ar fi înălțat drumul și după ce s-a trecut de proprietatea celor doi bistrițeni, s-a lărgit zona care va fi asfaltată. Mai mult, înainte ca să i se ofere un nume, locuitorii din zonă spun că DN 17 nici măcar nu avea linie discontinuă pentru a permite accesul pe aceas străduță, fiind, de fapt ” o scurtătură pe un drum de pământ”.

Nu vedem interesul care e pe zona asta. Drumul nu duce nicăieri, nu mai sunt case, decât cele două la început de drum. Dintr-o dată, scurtătura asta devine stradă cu nume și e și prinsă în asfaltare!” au spus cei din zonă.

Localnicii spun că ar fi la mijloc cineva cu funcție în primărie, la care i-ar fi mai ușor să ajungă la o proprietate pe care o deține în Viișoara dacă o ia pe acea cale de acces, și nu mai ocolește pe drumul de acces gata creat.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....