5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Bistrița-Năsăud: 13 cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 13.837 persoane infectate

Avem 234 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 325 de noi cazuri de infecție cu coronavirus.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 oscilează, de la o zi la alta.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-au înregistrat 13 noi cazuri. Dublu, comparativ cu raportarea precedentă.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 05.05.2020, este următoarea:

 • 260 persoane în carantină instituționalizată;
 • 462 persoane în izolare la domiciliu;
 • 234 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 17 decese,
 • 120 persoane vindecate.

Precizare din partea autorităților:

 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 • Două persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
 • Până în prezent, 19 cadre medicale (șapte medici, 12 asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, nouă au fost declarate vindecate.
 • În urma confirmării prezentei Coronavirusului la un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean, în seara zilei de 03.05 au fost recoltate probe de la 33 de salariați, din două ture operative și o parte din ne-operativi. Aceste probe au fost duse la laboratorul de testare în dimineața zilei de 04.05. Dintre acestea, 2 sunt pozitive, iar restul, 31 negative. Ieri, au mai fost recoltate probe de la 34 alte persoane din cadrul Serviciului de Ambulanță, probe ce au intrat în lucru astăzi, 05.05.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Primăriei Năsăud.
 • În ceea ce privește persoanele confirmate cu CoVid-19 care se află sub tratament, situația la nivelul județului Bistrița-Năsăud este următoarea:
  – Spitalul Județean de Urgență Bistrița : 74 pacienți
  – Spitalul Orășenesc Năsăud : 17 pacienți
  – ATI : 5 pacienți

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 325 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 13.837. Dintre acestea, 5.454 s-au vindecat și 827 de persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.727 de persoane. Alte 19.748 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 205.842 de teste.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: