25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Bistrița-Năsăud: 85 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore

Avem 2.538 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 85 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 2 decese în contextul pandemiei. 43 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar 7 bistrițeni au fost declarați vindecați. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 6.481 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 85 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără 3 angajați Spitalului Județean de Urgență Bistrița, 3 cadre didactice (2 de la Școala Generală Nr. 6, 1 de la Școala Gimnazială Șieu Măgheruș), 6 angajați ai unor agenți economici din județ, un angajat al Instituției Prefectului și o handbalistă. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.538 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 10 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 43 de persoane au fost externate la cerere din spital și 7 bistrițeni au fost declarați vindecați. Totodată, s-au înregistrat 2 decese în contextul pandemiei, despre care Bistrițeanul.ro a scris AICI.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.10.2020, este următoarea:

2.538 cazuri confirmate de CoVid-19;

133 decese;

2.093 persoane externate (1.199 externate vindecate și 894 externate la cerere);

1.236 persoane în carantină;

345 persoane izolate;

319 teste efectuate (292 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 99 cadre medicale (25 medici, 73 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 109 persoane au fost externate.
 • 159 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 68 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 31 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 11 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat al Instituției Prefectului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Cinci dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 21 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. Șapte persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 handbaliste și doi angajați de la CS Gloria 2018. Cinci dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 25 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, 3 sunt în evaluare, două persoane sunt internate, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 26 din cazurile active sunt elevi. Unul dintre aceștia este internat în spital, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Toate persoanele au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.481 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 229.040. 163.852 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 6.764 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 83 de decese. În spitale se află internate 10.975 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 868 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 27.834 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.602 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.185 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.851 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: