14.1 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Bistrița-Năsăud: 92 de cazuri pozitive și 11 decese în ultimele 24 de ore!

Avem 3.602 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 92 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Totodată au fost înregistrate 11 decese în contextul pandemiei La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 6.752 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 92 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în Bistrița-Năsăud ajungând la 3.46/1000 de locuitori. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 3.602 bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Printre cele 92 cazuri nou confirmate se numără 22 deținuți Penitenciar, 8 persoane de la un centru asistență pentru vârstnici din județ (3 angajați, 5 beneficiari), un angajat al unui agent economic, un cadru medical și un pacient al unui centru de dializă

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 12 de bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 37 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar 5 bistrițeni au fost declarați vindecați. De asemenea, s-au înregistrat 11 decese în contextul pandemiei.

Deces nr. 158

Bărbat, de 54 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 27 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (pneumonie, insuficiență respiratorie acută), transferat în 28 octombrie în ATI, unde a decedat în 6 noiembrie, ora 23.10. Comorbidități: date în curs de actualizare.

Deces nr. 159

Femeie, de 86 de ani, din Bistrița-Năsăud, internată în 29 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (pneumonie, insuficiență respiratorie acută), unde a decedat în 7 noiembrie, ora 05.00. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces nr. 160

Bărbat, de 59 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 26 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (pneumonie, insuficiență respiratorie acută), transferat în 2 noiembrie în ATI, unde a decedat în 7 noiembrie, ora 09.40. La internare, din UPU avea trecut diagnosticul: psoriazis vulgar sever.

Deces nr. 161

Femeie, de 62 de ani, din Bistrița-Năsăud, internată în 30 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (pneumonie), externată la cerere în 3 noiembrie, reinternata în 6 noiembrie tot pe Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în 7 noiembrie, ora 13.30. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită cronică virală C, insuficiență renală cronică în regim de hemodializă.

Deces nr. 162

Bărbat, de 74 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 21 octombrie pe Secția Oncologie Medicală, transferat în 31 octombrie pe Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în 7 noiembrie, ora 16.05. Comorbidități: metaplazie mieloidă, anemie hemolitică autoimună.

Deces nr. 163

Femeie, de 55 de ani, din Bistrița-Năsăud, internată în 6 noiembrie pe Secția Boli Infecțioase (bronhopneumonie, infecție confirmată cu COVID-19, examen CT – afectare pulmonară severă), unde a decedat în 7 noiembrie, ora 17.50. Comorbidități: hipertensiune arterială, psoriazis, lupus eritematos, insuficiență renală cronică în regim de hemodializă.

Deces nr. 164

Bărbat, de 73 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 24 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (bronhopneumonie, sindrom febril), transferat în 30 octombrie în ATI, unde a decedat în 7 noiembrie, ora 18.00. În istoricul medical apar: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație arterială.

Deces nr. 165

Femeie, de 48 de ani, din Bistrița-Năsăud, internată în 3 noiembrie în ATI/Chirurgie (abdomen acut chirurgical), unde a decedat în 7 noiembrie, ora 18.20. Comorbidități: în curs de actualizare.

Deces nr. 166

Bărbat, de 80 de ani, din Bistrița-Năsăud, internat în 29 octombrie pe Secția Boli Infecțioase (pneumonie, insuficiență respiratorie acută), unde a decedat în 7 noiembrie, ora 20.30. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică cronică, ciroză hepatică, demență.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 08.11.2020, este următoarea:

3.602 cazuri confirmate de CoVid-19;

168 decese;

2.639 persoane externate (1.499 externate vindecate/1.140 externate);

1.454 persoane în carantină;

558 persoane izolate;

270 teste, din care 178 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 103 cadre medicale (27 medici, 75 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 122 persoane au fost externate.
 • 186 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 107 au fost externate.
 • 45 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 19 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al CJAS Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Casei de Pensii.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Trezoreriei.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Gărzii de Mediu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 2 angajați Aquabis.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se numără un angajat al DGASPC Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 angajați ai Consiliului Județean. Una dintre acestea se află în izolare la domiciliu, celelalte sunt vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 15 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un beneficiar și opt angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Opt persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șapte persoane au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Patru dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • 10 persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar restul sunt în izolare la domiciliu.
 • Opt persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 28 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 12 persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 24 handbaliste și trei angajați de la CS Gloria 2018. Șase dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM și un angajat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 20 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internată, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 26 din cazurile active sunt elevi. Aceștia se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 16 beneficiari, un asistent social, 8 angajați și un medic rezident de la patru centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și trei angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Una dintre acestea a fost vindecată. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 13 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 9 angajați), iar la un al treilea centru s-au înregistrat 2 angajați cofirmați cu CoVid-19.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi angajați ai unei Case de Tip Familial din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 56 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari. Două dintre acestea a fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 25 deținuți din Penitenciarul Bistrița.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.752 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 303.751. 204.679 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 7.879 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 86 de decese. În spitale se află internate 12.295 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.056 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 927 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 40.629 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 23.788 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 71.017 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 20 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.862 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: