7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

ZVONOTECĂ: S-a pus Turc pe treabă! Și-a angajat 4 (PATRU) consilieri, toți unul și unul: unul de la PSD, unul fost primar, unul șofer în campanie, unul șeful postacilor din campanie

Bihoru nu-i Bistrița și Bolojan nu-i Turc, oricât vi s-a băgat în cap o astfel de asemănare în campanie. A fost bine, a prins, dar visul frumos s-a terminat, a ținut fix cât campania. Dacă Bolojan a început mandatul de președinte al Consiliului Județean Bihor cu concedierea a zeci de angajați inutili care păpau banii statului degeaba, Ioan Turc a început cu angajări. Patru consilieri personali, unul și unul, răsplătiți cu funcții din banii primăriei pentru merite deosebite avute în campanie.

Știți vorba aia, “nu înțeleg ce zici, dar îmi place cum gândești?” Noh, fiți atenți, fix așa a înțeles Ioan Turc administrația model a lui Ilie Bolojan, fostul primar al Oradiei, modelul după care ne promitea să fie guvernată și Bistrița. Și dacă Bolojan a primit aplauze anunțând, la câteva zile după preluarea mandatului de președinte al CJ Bihor, concedierea a zeci de angajați care tăiau frunze la câini pe banii statului, Ioan Turc, pe ascuns ( că de aia dăm noi zvonotecă, că n-a ieșit să anunțe oficial că și-a tras patru consilieri), a început reforma în Primăria Bistrița. Prin ordinul său direct și-au găsit un loc cald de tăiat frunze la câini în Primăria Bistrița patru consilieri personali, aleși unul și unul:

UNUL e Vasile Moldovan, fostul primar al Bistriței. Nu știm la ce-i vor folosi sfaturile din alt secol ale fostului primar, în mandatul căruia Bistrița arăta ca fostul CAP unde s-a consacrat ca inginer, dar știm că salariul îi prinde bine, îi rotunjește satisfăcător pensia și-l aduce iar în atenție, capitolul la care cel supranumit în partid – PD, azi PNL – “Tânu” a suferit cel mai mult în ultimii 12 ani. Deci, un fel de caz social special, rezolvat cu brio, spre necazul tinereilor din PNL care tânjeau după un salariu cald la primărie, așa cum li s-a promis în îndemnul la luptă. 

UNUL e transfer de la PSD, Raul Ciprian. Tânărul s-a remarcat în lupta pentru schimbare din campania PNL de la locale, mai ales după ce și-a curățat profilul de Facebook de urmele pesediste. Că da, dacă nu știți, tânăra speranță a politicii liberale de azi a stat câțiva ani în PSD și a schimbat macazul odată cu Viorica Dăncilă, după ce aceasta a pierdut lamentabil prezidențialele. Atunci, fix acu un an, Raul Ciprian vota cu toată inima mare și roșie. Acu, la un an distanță, e de viță nobilă, are inima albastră de la PNL, și un post de consilier personal remunerat bine, după bugetul Bistriței, pentru merite deosebite din timpul campaniei electorale de la locale, când l-a pozat pe Turc din toate unghiurile, și a combătut cu toată forța și alături de toate conturile false să ajungă la primărie. Turc și apoi el.

Raul Ciprian, mai ieri la PSD BN, astăzi la PNL BN:

UNUL e Robert Linul – șoferul de campanie și băiatul de încredere al lui Turc, mai cumpără țigări, mai răspunde la telefoane, de ăstea. Tânărul a intrat de puțin timp în politică, dar a combătut bine și cu toată forța în campanie și nu i-a ieșit din cuvânt lui Turc. Ce a zis, aia a făcut și peste, chiar și ce nu trebuia. Lesne de înțeles atunci de ce a fost preferat el de consilier personal în locul altora, care primiseră și ei aceeași promisiune. Acu puteți fi triști, dar voi n-ați făcut ce a făcut Robert. Așa că ciocu mic și joc de glezne, că voi ați crezut că sunt funcții pentru toți la primărie.  

UNUL e Florin Virgil Aluaș. Fost redactor șef la Mesagerul și după, fost orice pe unde a fost de luat un salariu grăsuț cu muncă puțină, așa cum a fost învățat de mic. Nu o să găsiți vreo poză cu el sau ceva realizări de care să fie mândru în întreaga carieră, că el e un fel de eminență cenușie, stă ascuns în sediul PNL și e sensibil la toate dorințele Dianei Morar (secretara de stat de la Justiție cu 16 case – i-a dat clasă și lui Iohannis, care se vrea acu deputat) și ale lui Turc. Strategiile de aruncat cu rahat în ventilator și lupta mizerabilă a PNL îi aparțin, deși nu ar recunoaște nici în ruptul capului. Nu-și asumă nimic, cum nu și-a asumat vreodată un singur text din vasta carieră jurnalistică, dar se recomandă mereu ca eminență cenușie cui e dispus să-l asculte și să-l creadă. Acu să știți că e omul fără de care nu putea guverna local primarul Turc. 

Gurile rele din PNL spun că a fost și puțină dezamăgire printre consilieri când au aflat că au un salariu de doar 4000 lei. Parcă meritau mai mult. Poate se rezolvă și asta cu o mărire de salariu, dacă nu, poate mai ține minte Tânu câte ceva, cum să facă un leu cinstit, că oameni suntem și de rezolvat câte ceva avem toți prin primărie… 

Cu durere și ironie în suflet îi anunțăm pe toți liberalii dezamăgiți sau susținătorii înfocați care au băgat rahat în ventilator cu lopata, au insultat după comanda Didinei și a lui Neluțu și care încă așteaptă să li se onoreze promisiunile din campanie că suntem alături de ei. Dacă spuneți tot ce ați făcut și vi s-a promis în campanie veți avea parte de toată compasiunea noastră. Vrem să vi se facă dreptate și să primiți tot ce vi s-a promis. 

P.S.: Să fie oare adevărat că cel care face joc de glezne pe margine pentru funcția de director al Palatului Culturii este nimeni altul decât Ciprian Moldovan, fostul asociat al viceprimarului Sorin Hangan de la defunctul Direct TV? Măi, să fie, iar o să fie câțiva liberali și presari dezamăgiți…

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.