22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Bistrița-Năsăud, excepția de la regulă. ALDE rămâne la guvernare

ALDE pare să joace la două capete. La București, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a rupt alianța cu PSD și s-a aliat cu Pro România. În Bistrița-Năsăud, oamenii lui Tăriceanu rămân alături de social-democrați.

Călin Popescu Tăriceanu a hotărât că e mai bine ca ALDE să se retragă de la guvernare. În urma deciziei, partidul s-a aliat cu PRO România, doar că… socoteala din târg nu e aceeași cu cea de acasă.

În plan local, în Bistrița-Năsăud, coaliția PSD-ALDE, rămâne încă la guvernare. Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, este mulțumit de colaborarea pe care o are cu oamenii lui Tăriceanu și nu renunță la cei care au funcții în instituția pe care o conduce.

Referitor la decizia de a păstra alianța, Radu Moldovan spune că partidul mamă nu i-a transmis o decizie prin care membri ALDE să fie excluși din structurile administrative locale unde fac echipă împreună.

„Eu sunt politician la nivel local şi mi-e greu să ştiu ce s-a întâmplat acolo, ce s-a discutat, de unde şi până unde, dar alianţa cu ALDE va continua fără niciun fel de rezervă. Am discutat şi cu domnul preşedinte Ioan Moniţa (preşedintele interimar al ALDE Bistriţa-Năsăud – n.r.), am avut o discuţie şi cu domnul Țintean, vicepreşedintele Consiliului Județean, am avut o discuţie cu consilierii judeţeni. Deciziile unanime ale noastre sunt să continuăm colaborarea noastră”, a afirmat președintele CJ.

Din punctul de vedere al lui Radu Moldovan, colaborarea cu ALDE a fost una foarte bună și va continua. Ba mai mult, acesta își dorește continuarea colaborării cu ALDE chiar pe termen lung, nu numai până la finalul mandatului.

În urma deciziei lui Tăriceanu de a ieși de la guvernare, miniștri ALDE care dețineau portofolii în Guvern au demisionat, ministerele fiind preluate de personaje din PSD, aceeași soartă au avut-o și secretarii de stat.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...