8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Bistrița-Năsăud, peste București! Bistrițenii au sistem propriu de încălzire

Doar 13 județe din România sunt total debranșate de la sistemul centralizat de încălzire, iar printre acestea se numără și Bistrița-Năsăud – conform unui studiu realizat de Ariston Thermo România, citat de Mediafax. La pol opus, bucureștenii depind de sistemul centralizat în proporție de 60%.

Mai mulți factori i-au determinat pe români în ultimii ani să opteze pentru debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire, printre care nevoia de independență, costurile mari și problemele constante ale sistemului. În prezent, 13 județe din țară au renunțat total la sistemul centralizat și au sisteme de încălzire proprii.

Printre cele 13 județe se numără și Bistrița-Năsăud, dar nu și capitala țării. În București, 60% din populație încă depind de sistemul centralizat de încălzire, aproximativ 560.000 de locuințe sunt branșate – conform studiului.

„Datele noastre arată că circa 65% din achiziţiile de centrale termice realizate pe plan local sunt făcute de familiile care au renunţat la sistemul centralizat, acestea dorindu-şi în primul rând reducerea costurilor lunare şi sporirea confortului”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, citat de bursa.ro.

Pe lista celor 13 județe se află Alba, Mureş, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Caraş Severin, Neamţ, Dâmboviţa, Olt și Sălaj.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...