28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Bistrița-Năsăud: Șapte cazuri pozitive, șase vindecați și trei decese în ultimele 24 de ore

Avem 510 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șapte bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, trei persoane au decedat în contextul pandemiei, iar șase bistrițeni au fost declarați vindecați și externați. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 325 de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate șapte cazuri noi de infecție cu coronavirus. Astfel, până în acest moment 510 bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Dintre persoanele infectate de la începutul pandemiei, 358 s-au vindecat, iar 47 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Printre acestea este vorba și despre un fost inspector de la Inspectoratul Județean în Construcții. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti AICI. De asemenea s-a înregistrat un deces al unei femei care a beneficiat de serviciile Centrului de asistență pentru vârstnici din Maieru.

Deces nr. 45 din județul Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 68 ani, internat la Secția Covid-19 etaj 4 din data de 9 iunie, când a și fost confirmat Covid-19. Pe fondul complicațiilor în starea de sănătate, a fost transferat în data de 16 iunie la Secția ATI, decedând în data de 26 iunie. Comorbidități: tumoră de colon, insuficiență renală.

Deces nr. 46 din Bistrița-Năsăud:

Femeie, 69 ani, internată prin UPU la Secția ATI în data de 8 iunie, când a primit confirmarea Covid-19. Decedată azi, 27 iunie. Comordbidități: obezitate, hipertensiune, insuficiență cardiacă.

Deces nr. 47 din Bistrița-Năsăud:

Femeie, 83 ani, beneficiară a Centrului de îngrijire persoane vârstnice din Maieru, internată din 13 iunie la Secția Boli Infecțioase, confirmată Covid-19 – formă severă. Decedată azi-noapte, 27 iunie. Comorbidități: pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie acută, demență mixtă severă, boală degenerativă, cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 105 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 27.06.2020, este următoarea:

 • 12 persoane în carantină instituționalizată;
 • 1521 persoane în izolare la domiciliu;
 • 510 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 47 decese,
 • 358 persoane vindecate.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 32 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră și doi beneficiari au fost declarați vindecați, iar trei beneficiari asimptomatici ai centrului au fost externați, conform Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.
 • 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.
 • Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel national este conform imaginii de mai jos:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 325 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 26.022. Dintre acestea, 18.530 s-au vindecat și 1.589 de persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.061 de persoane. Alte 69.472 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 4.795 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 115 au decedat, iar 72 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...