1.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Contestații Evaluare Națională: Încă un elev a promovat examenul!

Peste 100 de elevi au depus contestații după ce și-au văzut notele la Evaluarea Națională. Au sosit rezultatele acestora, iar la nivelul județului nostru, încă un elev a promovat examenul.

Examenul de Evaluare Națională a început în 2 iunie 2020, iar prin emoții au trecut 2.667 de elevi. Dintre aceștia, 2.046 au reușit promoveze.

Mai multe despre primele rezultate, aici:

Primele REZULTATE la Evaluarea Națională! 9 medii de 10, în Bistrița-Năsăud

În urma afișării rezultatelor, 143 de elevi au contestat notele obținute.

Au fost depuse 143 de contestații, situația pe discipline fiind următoarea: Limba și literatura română – 74, Matematică – 68, Limba și literatura maternă – 1” a transmis Monica Buboly, purtătoarea de cuvânt a ISJ BN.

În urma analizei contestațiilor și recorectării lucrărilor, încă un elev a reușit să promoveze examenul.

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,75% (2047 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale de 0,04%  (un elev)” a mai transmis Buboly.

CUM se calculează media de admitere la liceu și CÂND se vor face înscrieri

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.