11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Bistrița-Năsăud, sub cod portocaliu și galben de ploi, vânt și inundații

Județul nostru se află sub atenționare cod portocaliu și galben de ploi, vânt și inundații. ISU Bistrița-Năsăud a trimis populației din județ un mesaj prin sistemul Ro Alert.

Administrația Națională de Meteorologie a emis averizări cod galben și portocaliu de ploi abundente, vânt și inundații pentru Bistrița-Năsăud.

Codul galben a intrat în vigoare astăzi la ora 12:00 și expiră abia miercuri la ora 10:00. Codul portocaliu a intrat în vigoare astăzi la ora 16:00 și este valabil până miercuri la ora 10:00. ISU Bistrița-Năsăud a trimis în urmă cu puțin timp și un mesaj de atenționare prin sistemul Ro-Alert.

Se pare că mai afectate vor fi municipiul Bistrița, Livezile, Budacu de Jos și Cetate. Imediat după intrarea în vigoare a codului portocaliu, un echipaj de pompieri și unul de la Electrica au intervenit în localitatea componentă Slătinița, unde un copac a căzut pe firele de electricitate.

UPDATE 1: ISU Bistrița-Nasaud a trimis mesaj prin sistemul Ro-Alert cod Roșu – măsuri de autoprotectie – pentru localitatea Romuli – ploi torențiale ce vor depăși 50 l / mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

UPDATE 2: ISU Bistrița-Nasaud a trimis mesaj prin sistemul Ro-Alert cod portocaliu avertizare hidrologica, valabila pana la ora 24.00, pentru localitatile (UAT) Romuli, Telciu, Coșbuc și Salva.

Foto: impact.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?