8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Bistrița-Năsăud, sub cod portocaliu și galben de ploi, vânt și inundații

Județul nostru se află sub atenționare cod portocaliu și galben de ploi, vânt și inundații. ISU Bistrița-Năsăud a trimis populației din județ un mesaj prin sistemul Ro Alert.

Administrația Națională de Meteorologie a emis averizări cod galben și portocaliu de ploi abundente, vânt și inundații pentru Bistrița-Năsăud.

Codul galben a intrat în vigoare astăzi la ora 12:00 și expiră abia miercuri la ora 10:00. Codul portocaliu a intrat în vigoare astăzi la ora 16:00 și este valabil până miercuri la ora 10:00. ISU Bistrița-Năsăud a trimis în urmă cu puțin timp și un mesaj de atenționare prin sistemul Ro-Alert.

Se pare că mai afectate vor fi municipiul Bistrița, Livezile, Budacu de Jos și Cetate. Imediat după intrarea în vigoare a codului portocaliu, un echipaj de pompieri și unul de la Electrica au intervenit în localitatea componentă Slătinița, unde un copac a căzut pe firele de electricitate.

UPDATE 1: ISU Bistrița-Nasaud a trimis mesaj prin sistemul Ro-Alert cod Roșu – măsuri de autoprotectie – pentru localitatea Romuli – ploi torențiale ce vor depăși 50 l / mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

UPDATE 2: ISU Bistrița-Nasaud a trimis mesaj prin sistemul Ro-Alert cod portocaliu avertizare hidrologica, valabila pana la ora 24.00, pentru localitatile (UAT) Romuli, Telciu, Coșbuc și Salva.

Foto: impact.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.