10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

BISTRIȚA: Testări GRATUITE pentru depistarea cancerului de col uterin

Bistrițencele se pot testa, gratuit, pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Campania este programată pentru perioada 2-7 octombrie și se va desfășura la sediul SVSU Bistrița.

Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul Primăriei municipiului Bistrița desfășoară o nouă campanie de TESTĂRI GRATUITE Babeș Papanicolau și HPV. Aceasta va avea loc în perioada 2-7 octombrie, la sediul SVSU Bistrița, situat pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 15.

Așadar, dacă ai vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani și ai domiciliul în județul nostru, poți efectua un test gratuit Babeș Papanicolau sau HPV.

Programează-te între orele 08:00 – 16:00, de luni până vineri, la numărul de telefon 0756 122 086. Vor fi primite și femeile fără programare. Cele care au programare vor avea prioritate”, anunță cei care se ocupă de campanie.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit sau tratat, dacă e descoperit în fază incipientă!

România se află într-o situaţie particulară, având cea mai mare rată de incidenţă şi mortalitate a cancerului de col uterin din Europa. Aproximativ la fiecare două ore, o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin, rata mortalităţii fiind de 17 femei din 100.000 anual, de peste patru ori mai mult decât media UE”, se precizează într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților în luna iunie a acestui an.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

    • Scrie în articol: ”Programează-te între orele 08:00 – 16:00, de luni până vineri, la numărul de telefon 0756 122 086.” Degeaba ne scrieti noua aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!