1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

BISTRIŢA: Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Sprijinirea și promovarea producătorilor locali, a consumului de produse agro-alimentarenaturale sănătoase și dezvoltarea micilor afaceri din acest domeniu reprezintă un gest de responsabilitate socială și de susținere a dezvoltării locale.

Este exact ceea ce își propun Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, care au ales să marcheze în cursul acestei săptămâni, Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Iniţiatorii au parte de sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, al Primăriei municipiului Bistrița și al Inspectoratului Școlar Județean.

Întâlniri interactive de informare-conștientizare cu elevii din județul Bistrița-Năsăud, stand de prezentare a produselor locale la expoziția organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și o ediție specială a Târgului „Produs în Bistrița-Năsăud vor fi organizate sub motto-ul „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”

10 octombrie este data la care se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, un prilej în plus pentru a susține producţia și consumul de produse agro-alimentare tradiționale, producătorii locali şi de a încuraja un stil de viață sănătos.

Acesta este și scopul campaniei de promovare organizate de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul autorităților locale și al Inspectoratului Școlar Județean.

Campania va include:

 • Standul „Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR”, în perioada 9 – 13 octombrie. Aici vor fi prezentate conserve din fructe și legume, specialități pe bază de păstrăv, brânzeturi tradiționale, produse de panficație, produse apicole, vinuri, țuică cu mărgele;
 • Campanie de informare-conștientizare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, în perioada 10 – 11 octombrie 2019 – pentru promovarea produselor locale naturale realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale – și împărtășirea de exemple de bune practici – mici afaceri locale în domeniul agro-alimentar.

Acțiunile din cadrul campaniei sunt adaptate scopului și categoriilor de elevi cărora se adresează. Astfel, pentru elevii de gimnaziuele se vor axa, mai degrabă, pe un stil de viața sănătos și importanța consumului de produse locale. În timp ce pentru elevii de liceu, acţiunile se vor axa pe încurajarea dezvoltării unei cariere / mici afaceri în domeniul agro-alimentar pentru care le pregătesc școlile la care învață.

 • Hiticaș Maria – produse apicole,
 • Gelateria Merigo – produse de patisserie de casă și înghețată artizanală,
 • Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra,
 • Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole,
 • Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă;
 • Fazacas Viorica – produse apicole,
 • Mihai Băloi – nutriţionist și antrenor fitness – Mike Studio

Aceştia sunt sun tcei care, alături de organzatori, vor da un imbold copiilor și tinerilor în susținerea economiei locale și un stil de viață sănătos.  Iar Liceul Tehnologic Agricol Beclean va face din prezentarea produselor proprii o adevărată sărbătoare locală.

10 Octombrie, „Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”

 • Miercuri, 9 octombrie – Duminică 13 octombrie 2019: Stand „Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR”;
 • Joi, 10 octombrie 2019:
  • ora 11:00 – Școala Gimnazială nr. 1 – Hiticaș Maria – produse apicole; Merigo – produse de patiserie – cofetărie; Mihai Băloi – nutriționist și antrenor fitness – Mike Studio;
  • ora 13:00 – Liceul Tehnologic Agricol Bistrița– Bodiu Florentin – legume de Dumitra; Merigo– produse de patiserie – cofetărie; Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole;
 • Vineri, 11 octombrie 2019:
 • ora 11:00 – Colegiul Național Pentru Rareș” Beclean– Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole;
 • ora 12:00Liceul Tehnologic Agricol Beclean – Sărbătoarea produselor agricole: Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole; elevii Liceului Tehnologic Agricol Beclean.
  • Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 9:00 – 18:00 – Târgul tradițional Produs în Bistrița-Năsăud – Piața Centrală Bistrița – producători din domeniul agro-alimentar din județul Bistrița-Năsăud; promovarea unui stil de viață sănătos cu Mike Studio.

Informații suplimentare: Elena-Maria Bărbos – Director executiv Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Mobil: 0727-33.55.41

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.