BISTRIŢA: Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

BISTRIŢA: Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Sprijinirea și promovarea producătorilor locali, a consumului de produse agro-alimentarenaturale sănătoase și dezvoltarea micilor afaceri din acest domeniu reprezintă un gest de responsabilitate socială și de susținere a dezvoltării locale.

Este exact ceea ce își propun Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, care au ales să marcheze în cursul acestei săptămâni, Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Iniţiatorii au parte de sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, al Primăriei municipiului Bistrița și al Inspectoratului Școlar Județean.

Întâlniri interactive de informare-conștientizare cu elevii din județul Bistrița-Năsăud, stand de prezentare a produselor locale la expoziția organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și o ediție specială a Târgului „Produs în Bistrița-Năsăud vor fi organizate sub motto-ul „Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”

10 octombrie este data la care se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, un prilej în plus pentru a susține producţia și consumul de produse agro-alimentare tradiționale, producătorii locali şi de a încuraja un stil de viață sănătos.

Acesta este și scopul campaniei de promovare organizate de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul autorităților locale și al Inspectoratului Școlar Județean.

Campania va include:

 • Standul „Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR”, în perioada 9 – 13 octombrie. Aici vor fi prezentate conserve din fructe și legume, specialități pe bază de păstrăv, brânzeturi tradiționale, produse de panficație, produse apicole, vinuri, țuică cu mărgele;
 • Campanie de informare-conștientizare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, în perioada 10 – 11 octombrie 2019 – pentru promovarea produselor locale naturale realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale – și împărtășirea de exemple de bune practici – mici afaceri locale în domeniul agro-alimentar.

Acțiunile din cadrul campaniei sunt adaptate scopului și categoriilor de elevi cărora se adresează. Astfel, pentru elevii de gimnaziuele se vor axa, mai degrabă, pe un stil de viața sănătos și importanța consumului de produse locale. În timp ce pentru elevii de liceu, acţiunile se vor axa pe încurajarea dezvoltării unei cariere / mici afaceri în domeniul agro-alimentar pentru care le pregătesc școlile la care învață.

 • Hiticaș Maria – produse apicole,
 • Gelateria Merigo – produse de patisserie de casă și înghețată artizanală,
 • Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra,
 • Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole,
 • Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă;
 • Fazacas Viorica – produse apicole,
 • Mihai Băloi – nutriţionist și antrenor fitness – Mike Studio

Aceştia sunt sun tcei care, alături de organzatori, vor da un imbold copiilor și tinerilor în susținerea economiei locale și un stil de viață sănătos.  Iar Liceul Tehnologic Agricol Beclean va face din prezentarea produselor proprii o adevărată sărbătoare locală.

10 Octombrie, „Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”

 • Miercuri, 9 octombrie – Duminică 13 octombrie 2019: Stand „Produs în Bistrița-Năsăud” la expoziția cu vânzare organizată în cadrul evenimentului „Zilele Porților deschise la MADR”;
 • Joi, 10 octombrie 2019:
  • ora 11:00 – Școala Gimnazială nr. 1 – Hiticaș Maria – produse apicole; Merigo – produse de patiserie – cofetărie; Mihai Băloi – nutriționist și antrenor fitness – Mike Studio;
  • ora 13:00 – Liceul Tehnologic Agricol Bistrița– Bodiu Florentin – legume de Dumitra; Merigo– produse de patiserie – cofetărie; Koblisca Daniel, elev Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – produse apicole;
 • Vineri, 11 octombrie 2019:
 • ora 11:00 – Colegiul Național Pentru Rareș” Beclean– Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole;
 • ora 12:00Liceul Tehnologic Agricol Beclean – Sărbătoarea produselor agricole: Lidia Tiron – lavandă și produse din lavandă; Fazacas Viorica – produse apicole; elevii Liceului Tehnologic Agricol Beclean.
  • Sâmbătă, 12 octombrie 2019, 9:00 – 18:00 – Târgul tradițional Produs în Bistrița-Năsăud – Piața Centrală Bistrița – producători din domeniul agro-alimentar din județul Bistrița-Năsăud; promovarea unui stil de viață sănătos cu Mike Studio.

Informații suplimentare: Elena-Maria Bărbos – Director executiv Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Mobil: 0727-33.55.41

FOTO: O tânără și frățiorul acesteia au plonjat într-o râpă noiembrie 20, 2019 - Un accident rutier a avut loc între Braniștea și cireșoaia. O tânără și frățiorul acesteia au plonjat cu mașina într-o râpă. Șoferița a ajuns la spital.
FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat campioni naționali și mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile: