7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

Bistrițeanul amendat pentru că a înjurat Poliția Română pe Facebook a mai primit „un premiu” pentru modul cum a anunțat prima amendă

Bărbatul amendat pentru că a înjurat Poliția Română într-un comentariu pe Facebook a fost sancționat pentru a doua oară. Asta după ce bărbatul a folosit aceleași expresii și atunci când a povestit, într-o postare pe Facebook, pățania.

Un bărbat din Galații Bistriței are de plătit 2.000 de lei după ce a folosit expresii injurioase la adresa Poliției Române, pe platforma Facebook. Prima amendă a primit-o luna trecută după ce a comentat la o postare ce viza valutiștii din Bistrița.

„M**e miliția română de la Bistrița”, a fost comentariul care i-a adus bărbatului o amendă de 1.000 de lei. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Ulterior, bărbatul a povestit într-o altă postare pe Facebook cele întâmplate, folosind aceleași expresii. Și a doua postare i-a adus bărbatului o amendă, tot de 1.000 de lei.

„La data de 6 aprilie a.c., în urma unei postării pe un grup, de pe o rețea de socializare, cu privire la persoane care efectuează schimb valutar fără drept, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au demarat mai multe verificări. A fost constatatat, totodată, faptul că în rândul comentariilor de la aceea postare, o persoană a adresat un comentariu care conținea cuvinte obscene.

În consecință, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au luat măsuri de identificare și depistare a  unei persoane de 45 de ani, care domiciliază în localitatea Galații Bistriței, utilizatorul contului de pe platforma de socializare respectivă și au dispus sancționarea contravențională a acestuia, conform prevederilor articolului 2, punctul 1 din Legea 61/1991 Republicată, pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. Amenda aplicată este  în valoare de 1000 de lei.

La data de 2 mai a.c., în urma primirii sancțiunii contravenționale privind cuvintele cu caracter obscen, bărbatul de 45 de ani a postat din nou pe rețeaua de socializare mai multe fotografii cu copia procesului verbal, la finalul postării adresând din nou cuvinte obscene. La data de 4 mai a.c., bărbatul de 45 de ani a fost din nou sancționat de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în cuantum de 1000 de lei.

Potrivit Deciziei nr. 4546 din 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare unde au fost postate injuriile este considerat loc public”, precizează Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ B-N.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...