13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

1.000 de lei pentru un comentariu pe Facebook, în care insulta Poliția Română. Ce le-a transmis pățitul oamenilor legii

Un bistrițean a fost amendat cu 1.000 de lei, după ce a insultat Poliția Română, într-un comentariu pe  un grup de pe rețeaua de socializare Facebook.

Înainte de Paște, un bistrițean s-a trezit cu o amendă de 1.000 de lei, pentru o postare pe un grup de pe rețeaua de socializare Facebook. ”Fapta” a fost comisă în 6 aprilie, însă procesul verbal a ajuns la bărbatul din Galații Bistriței abia în 18 aprilie.

Bărbatul a făcut public procesul verbal chiar pe grupul care i-a și adus amenda de 1.000 de lei. Având în vedere că în descrierea postării bărbatul jignește din nou Poliția Română, nu este exclus să se trezească cu o altă amendă la ușă.

„Susnumitul a postat pe platforma Facebook, pe grupul Se întâmplă în Bistrița, la o distribuire de Ion Lucian Petraș a publicației Săptămâna Online comentariul „m**e miliția română de la Bistrița”, se arată în procesul verbal făcut public de pățit.

Foto: Petrea Marius

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Amenda de 1.000 de lei pentru un comentariu pe Facebook, este un abuz. Să nu uităm că astăzi, 3 mai este „Ziua mondială a libertăţii presei”.
  Libertatea de exprimare este chestiune importantă. Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate la a XXVI-a sesiune a Conferinţei Generale a UNESCO. ONU a declarat ziua de 3 mai drept Ziua mondială a libertăţii presei pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: „Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”. Cu toate astea, au existat si mai există numeroase încercări de îngrădire a libertătii presei din România. Cel mai recent exemplu este din luna martie, 2022 când Guvernul României, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat CNA și mai multe ONG-uri, a pregătit o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina. Cine asociază Guvernul, preşedintele şi premierul cu corupţia ori incompetenţa e suspect de propagandă rusă în algoritmii propuşi.
  (Vezi: https://www.cotidianul.ro/statul-isi-face-un-soi-de-big-brother-pentru-presa-online/)

  • Libertatea de exprimare se manifestă legal, fără a adresa injurii sau a utiliza cuvinte triviale.
   Dacă dumneavoastră înțelegeți că prin mesajul respectiv, cetățeanul a beneficiat de libera exprimare a presei, imi pare rău, ati citit si republicat acel mesaj degeaba…
   Citiți si Legea 61 din 1991, si spuneți-mi, vă rog, ce intelegeti din articolul 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: