18 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Bistrițeanul minune, cu un premiu Nobel Junior în palmares, va lua parte la o cercetare „semi-secretă” a celor de la Google

Cristian Bodnar, bistrițeanul care a adus în țară un premiu Nobel Junior, una dintre cele mai importante distincții destinate tinerilor cercetători și studenți, va lua parte vara aceasta la un proiect „semi-secret” al celor de la Google din domeniul inteligenței artificiale.

„Trebuia să fie prima mea vară liberă în patru ani, dar n-a fost să fie. Voi fi alături de Google X în timpul verii, facilitatea de cercetare semi-secretă Google din California, pentru a lucra la inteligență artificială”, a postat pe pagina sa de Facebook, Cristian Bodnar.

Google X este o organizație „semi-secretă” fondată în 2010 de către Google, care se concentrează pe cercetare și dezvoltare. Aceasta este în spatele mașinii Google care se conduce singură și a ochelarilor inteligenți.

Cristian Bodnar are 21 de ani și este singurul român care a fost ales Global Winner in Computer Science la Undergraduate Awards, premiu cunoscut drept Junior Nobel Prize.

Acesta a terminat Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița și și-a continuat studiile la University of Manchester. Din toamnă, acesta va începe un masterat la Cambridge, concentrat pe dezvoltarea roboților capabili să învețe singuri.

Pentru lucrarea de licență, cu care a și reușit să obțină premiul Nobel Junior, acesta a reușit să dezvolte un program care creează imagini, de la zero, pe baza unei descrieri primite. Bistrițeanul a petrecut 9 luni muncind la acest program, pe care i l-a dedicat fratelui său adolescent.

Mai puteți citi despre Cristian Bodnar:

FANTASTIC: Cristian Bodnar din Bistrița a fost distins, la Dublin, cu premiul Nobel pentru juniori!

Ce lecție de moralitate a dat unul dintre cei mai tineri cetățeni de onoare ai județului, deținătorul titlului Nobel Junior

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?