-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Bistrițeanul minune, cu un premiu Nobel Junior în palmares, va lua parte la o cercetare „semi-secretă” a celor de la Google

Cristian Bodnar, bistrițeanul care a adus în țară un premiu Nobel Junior, una dintre cele mai importante distincții destinate tinerilor cercetători și studenți, va lua parte vara aceasta la un proiect „semi-secret” al celor de la Google din domeniul inteligenței artificiale.

„Trebuia să fie prima mea vară liberă în patru ani, dar n-a fost să fie. Voi fi alături de Google X în timpul verii, facilitatea de cercetare semi-secretă Google din California, pentru a lucra la inteligență artificială”, a postat pe pagina sa de Facebook, Cristian Bodnar.

Google X este o organizație „semi-secretă” fondată în 2010 de către Google, care se concentrează pe cercetare și dezvoltare. Aceasta este în spatele mașinii Google care se conduce singură și a ochelarilor inteligenți.

Cristian Bodnar are 21 de ani și este singurul român care a fost ales Global Winner in Computer Science la Undergraduate Awards, premiu cunoscut drept Junior Nobel Prize.

Acesta a terminat Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița și și-a continuat studiile la University of Manchester. Din toamnă, acesta va începe un masterat la Cambridge, concentrat pe dezvoltarea roboților capabili să învețe singuri.

Pentru lucrarea de licență, cu care a și reușit să obțină premiul Nobel Junior, acesta a reușit să dezvolte un program care creează imagini, de la zero, pe baza unei descrieri primite. Bistrițeanul a petrecut 9 luni muncind la acest program, pe care i l-a dedicat fratelui său adolescent.

Mai puteți citi despre Cristian Bodnar:

FANTASTIC: Cristian Bodnar din Bistrița a fost distins, la Dublin, cu premiul Nobel pentru juniori!

Ce lecție de moralitate a dat unul dintre cei mai tineri cetățeni de onoare ai județului, deținătorul titlului Nobel Junior

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...