10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Ce lecție de moralitate a dat unul dintre cei mai tineri cetățeni de onoare ai județului, deținătorul titlului Nobel Junior

Printre cetățenii de onoare ai județului se numără, începând de astăzi Cristian Bodnar un tânăr proaspăt masterand la prestigioasa universitate Cambridge, care tot anul acesta a primit și titlul „Nobel Junior”, cea mai importantă distincție acordată studenților. Acesta a dat o adevărată lecție de morală prin intermediul discursului său:

Cristian Bodnar este unul dintre cei mai tineri cetățeni de onoare ai județului. Deja devine o regulă faptul că cei mai tineri reușesc să impresioneze și să capteze întreaga sală atunci când mulțumesc pentru această titulatură. După Andreea Grad, care a făcut în 2016 pielea de găină întregii audiențe, a venit vremea lui Cristian Bodnar să dea o adevărată lecție de morală.

„Nu pot însă să nu constat cu o oarecare tristețe că și România se întoarce ușor în timp. Mă refer aici la o ușoară departare de valorile europene, la care eu țin foarte mult, la o slăbire a independenței justiției și acum avem această discuție despre amnistie și grațiere. Una dintre cărțile mele preferate este L`Estranger de Albert Camus. În această carte, personajul principal Meursault ucide un om, cu care avusese o altercație. El este condamnat la moarte, dar nu pentru faptul că a ucis un om, ci pentru faptul că nu a plâns la înmormântarea mamei sale. Ba mai mult, a fumat o țigară la mormântul său. Atunci oamenii au spus că este un criminal, nu are pic de sensibilitate și este condamnat la moarte. Cred că valorile au acest defect: nu joacă jocul societății. Valorile refuză mersul lucrurilor, încearcă să schimbe ceva, încearcă să îmbunătățească. De multe ori când încearcă să facă asta au soarta lui Meursault. Ele au un sistem de valori în ele, iubesc comunitatea și încearcă să o schimbe. Efectul este același, de multe ori valorile au aceiași soartă ca a lui Meursault și dispar, la propriu. Acest titlu este o obligație pentru cei care îl primim și cei care îl acordă să încercăm să schimbăm mersul lucrurilor, să punem umărul și să creem o societate așa cum ne dorim”, a declarat tânărul.

Impresionat de cele rostite a fost inclusiv președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan care a precizat că este de acord cu tot ce a spus și că-l așteaptă în politică, să schimbe societatea așa cum își dorește.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: