25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Bistrițeni – surprinși la pescuit, folosind unelte ilegale

Sute de lei au fost nevoiți unii bistrițeni să scoată din buzunare pentru a plăti faptul că au ieșit la pescuit în Braniștea, în plină perioadă de prohibiție. Unii dintre ei au fost surprinși chiar folosind unelte ilegale.

O acţiune specifică pe linie piscicolă a fost organizată în ultimele zile de jandarmii bistriţeni în contextul prevenirii şi combaterii pescuitului în perioada de prohibiţie. Misiunea a fost executată pe raza localităţii Braniştea, iar alături de jandarmi s-au aflat şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

Pe raza localităţii Braniştea, pe malul râului Someş au fost depistate mai multe persoane care pescuiau, deşi ne aflăm în perioada de prohibiţie (07 aprilie-05 iunie). Mai mult decât atât, jandarmii au depistat inclusiv pescari care foloseau unelte ilegale.

Pentru abateri de la legislaţia legală în vigoare, au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 1.600 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, art. 59, lit. f, respectiv, art. 60, lit. d.

Jandarmii avertizează pe toţi pasionaţii de pescuit sportiv despre faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pescuitul sportiv sau recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de  la 600 la 1.000 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau a autorizaţiei.

De asemenea, capturarea peştelui cu unelte de plasă şi cu pripoane, în râurile şi lacurile din zona de munte, precum şi în râurile colinare şi de şes, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz – se mai precizează într-un comunicat al Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Jandarmeriei Bistrița.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.