26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Bistrițenii dau orașul pe sat în pandemie! Peste 2.000 de bistrițeni s-au mutat la țară în 2020

Traiul tot mai scump la oraș și posibilitatea de a lucra din confortul casei, în context pandemic, i-a determinat pe bistrițeni să ia în calcul tot mai mult zonele rurale. Astfel, în 2020, plină pandemie de Covid-19, peste 2.000 de bistrițeni s-au mutat la țară.

Potrivit unei analize hotnews.ro, în pandemie, 115.000 de români s-au mutat de la oraș la țară. Motivele sunt multe, de la posibilitatea desfășurării activității remote, de acasă, până la restricțiile care sunt mult mai greu de îndurat când nu ai curte și un spațiu afara, doar al tău.

A contat și scumpirea prețurilor, dar și faptul că viața este mai ieftină în mediul rural.  Astfel, în 2020, nu mai puțin de 2.258 de bistrițeni s-au stabilit în zona rurală a județului.

Asta în timp ce orașele medii și mici precum Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi pierd locuitori deja de decenii. Singurele care mai atras persoanele din orașele mici și din zonele rurale sunt polii importanți de dezvoltare ai țării, precum București, Timișoara, Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...