20.2 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

Bistrițenii din mediul rural, mai afectați de șomaj decât orășenii

Potrivit AJOFM BN, cei din mediul rural par să fie mai afectați de șomaj în vremuri de pandemie. De asemenea, femeile sunt mai afectate de șomaj decât bărbații.

Luna trecută, una dintre cele mai dificile pentru mediul de afaceri din țară, rata șomajului a ajuns la 2,5%. AJOFM înregistra nu mai puțin de 3.295 de șomeri, majoritatea (1723) fiind femei. Din totalul de șomeri, mai bine de 1.700 primesc indemnizație de șomaj.

Cei din mediul rural par să fie mai tare afectați de șomaj. 2.048 dintre șomeri provin din mediul rural și 1.247 din mediul urban.

Când vine vorba despre vârste, cei mai afectați sunt cei cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani (835), fiind urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 55 de ani. Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare din totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM BN (30,8%), fiind urmați de cei cu studii liceale (39,7%).

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 330 persoane foarte greu ocupabile, 2.131 greu ocupabile, 522 mediu ocupabile, iar 312 sunt persoane ușor ocupabile”, mai informează AJOFM BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: