23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

CJ BN a dublat suma alocată pentru reabilitarea unui drum lung de un km! DE CE e nevoie de 10 milioane de lei:

Consiliul Județean a alocat, la finele anului trecut, aproape 5 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum de un km. În ședința din această lună, vrea să mai „pună” încă 5 milioane de lei deoparte. DE CE au nevoie de aproape 10 milioane de lei:

Consilierii județeni au votat în luna octombrie 2019 proiectul privind „Modernizarea DJ172G, Sărățel DJ154”.

Valoarea lucrărilor a ajuns la 4,8 milioane de lei, pentru o lungime de aproape un kilometru.

Lucrările pe acest tronson de drum nu au fost încă demarate.

Totuși, miercuri, consilierii județeni vor avea pe masă un proiect ce vizează alocarea a încă 5 milioane de lei, pentru lucrări, pe același tronson. Mai exact, realizarea unui „Pod pe DJ172G, Sărățel-DJ154, județul Bistriţa-Năsăud”.

„În vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie rutieră pe drumul județean DJ172G, între localitatea Sărățel și DJ154, la intersecția cu râul
Șieu (km 23+190), se propune realizarea unui pod nou. Amplasamentul noului pod este situat peste râul Șieu, în amonte de confluența râului Șieu cu râul Budac, pe drumul județean DJ172G. În prezent, circulația se desfășoară printr-un vad existent, amenajat în mod necorespunzător, iar drumul județean DJ172 G are o structură rutieră nemodernizată, astfel că, în zilele în care sunt precipitații abundente circulația rutieră este imposibilă”, se justifică în proiect.

Lucrările ce ar urma să fie făcute sunt:

Când s-a supus la vot proiectul din 2019, nu aveam fonduri și pentru realizarea podului respectiv. Așa că s-a prins doar modernizarea drumului. În urma unor licitații încheiate, ne-au rămas bani în plus. Noi estimasem cheltuielile la o anumită valoare, iar ofertanții au venit cu sume mai mici. Așa că ne-a rămas un surplus. Și din acesta am luat bani pe care să îi alocăm pentru alte lucrări. Iar aici e nevoie de un pod și dacă s-au găsit banii, acum se poate realiza”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al CJ BN, Bogdan Ivan.

 

FOTO- Arhivă

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...