13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Bistrița-Năsăud: Haos în raportările persoanelor infectate cu COVID-19. Prefectura se joacă de-a numărătoarea

Avem 319 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri noi de infecție cu coronavirus. Prefectura se joacă de-a numărătoarea, iar în raportarea de astăzi sunt mai puțini bistrițeni infectați decât ieri.

Numărul de persoane depistate pozitiv cu COVID-19 la nivelul județului pare să fie în scădere, cel puțin asta arată cifrele oferite de Instituția Prefectului. Dacă ieri 320 bistrițeni au fost raportați ca fiind infectați cu noul coronavirus, astăzi – surpriză! Numărul bistrițenilor infectați cu COVID-19 este în scădere.

Reprezentanții Prefecturii au făcut următoarea precizare:

„În data de 24.05.2020 nu s-au efectuat teste la niciunul dintre cele două laboratoare. Diferența dintre numărul persoanelor infectate raportate ieri, 24.05 a.c., și cele raportate azi, 25.05 a.c., este din cauza faptului că un pacient a fost introdus de două ori pe lista persoanelor confirmate pozitiv, lucru care a fost reglementat azi”.

Pe scurt, chiar dacă ieri nu au fost efectuate teste, cei responsabili cu centralizarea persoanelor infectate cu COVID-19 au fost puși în dificultate, iar numărătoarea le-a dat cu virgulă.

Totuși, conform noilor cifre, la această oră în Bistrița-Năsăud sunt 82 de cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 25.05.2020, este următoarea:

 • 62 persoane în carantină instituționalizată;
 • 2064 persoane în izolare la domiciliu;
 • 319 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 25 decese,
 • 212 persoane vindecate.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
 • Până în prezent, 21 cadre medicale (șapte medici, 14 asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 21 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice.
 • Cinci persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ.

Situația epidemiologică la nivel național

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 213 noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 18.283. Dintre acestea, 11.630 s-au vindecat și 1.193 persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.001 persoane. Alte 67.595 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 377.191 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 3.067 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 106 au decedat, iar 22 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...