-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Blocaj de gheață de o jumătate de kilometru pe un râu din județ!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență monitorizează îndeaproape un râu din județ. Pe suprafața acestuia s-a format un zăpor de jumătate de kilometru.

Temperaturile joase din ultima perioadă au favorizat formarea de sloiuri de gheață pe suprafața apelor.

Pe râul Rebra, sloiurile s-au îngrămădit, formând un blocaj pe o distanță de jumătate de kilometru.

Reprezentanții ISU BN monitorizează momentan zona.

„Monitorizăm zăporul format pe râul Rebra, pe o lungime de aproximativ 500 m, alături de specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița – Năsăud și autoritățile publice locale, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Debitul apei este scăzut, nu se impune intervenția pirotehnică, dar misiunile de patrulare vor continua pentru a putea lua în timp util cele mai bune decizii privind protejarea comunității”, transmit aceștia.

Principalele localități traversate de acest râu sunt Rebra și Parva. Având o lungime de 43 km, de la izvorul aflat la 1830 m altitudine, râul Rebra reprezintă cel mai lung râu din cadrul Munţilor Rodnei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: