15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

Blocaj de gheață de o jumătate de kilometru pe un râu din județ!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență monitorizează îndeaproape un râu din județ. Pe suprafața acestuia s-a format un zăpor de jumătate de kilometru.

Temperaturile joase din ultima perioadă au favorizat formarea de sloiuri de gheață pe suprafața apelor.

Pe râul Rebra, sloiurile s-au îngrămădit, formând un blocaj pe o distanță de jumătate de kilometru.

Reprezentanții ISU BN monitorizează momentan zona.

„Monitorizăm zăporul format pe râul Rebra, pe o lungime de aproximativ 500 m, alături de specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița – Năsăud și autoritățile publice locale, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Debitul apei este scăzut, nu se impune intervenția pirotehnică, dar misiunile de patrulare vor continua pentru a putea lua în timp util cele mai bune decizii privind protejarea comunității”, transmit aceștia.

Principalele localități traversate de acest râu sunt Rebra și Parva. Având o lungime de 43 km, de la izvorul aflat la 1830 m altitudine, râul Rebra reprezintă cel mai lung râu din cadrul Munţilor Rodnei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: