16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

S-a lansat Blogul Liceenilor Scriitori WRITE RIGHT: 16 elevi de la CNAM și CNLR au descoperit un adevăr chinuitor

16 elevi din Colegiul „Andrei Mureșanu” și „Liviu Rebreanu” din Bistrița au participat la un inedit atelier de scriere creativă: Write Right. Acesta s-a focalizat pe storytelling și scenariu de film. Zilele trecute s-a lansat și blogul promis în cadrul proiectului.

Atelierul de scriere creativă Write Right a fost coordonat de profesoara Aurelia Hîruța și Raluca Rusu. S-a desfășurat în Bistrița, în perioada noiembrie-decembrie 2022.

Cei 16 elevi de la CNAM și CNLR „au descoperit chinuitorul adevăr că a scrie bine înseamnă a rescrie. Au învățat că o poveste reușită nu presupune o relatare perfectă, ci personaje imperfecte cu care se poate empatiza. Au înțeles că inspirația și creativitatea nu înseamnă a include în poveste orice doresc, ci a selecta ce se potrivește…” – remarcă inițiatorii proiectului.

Publicul a fost invitat la biblioteca CNAM, la lectura unor fragmente din textele scrise în cadrul atelierului. Tot atunci, inițiatorii proiectului promiteau că textele vor putea fi lecturate și pe un blog special.

Acesta a fost lansat chiar zilele trecute, în 14 februarie, și poate fi accesat AICI.

Avem de parcurs aici 11 povestiri suculente, între care și câteva murder stories presărate cu umor negru sau drame crud realiste / naturaliste. Nu lipsesc nici comediile dramatice cu textură romantică, sau poveștile cu iz suprarealist, după o rețetă cu ingrediente originale de expresii cunoscute ale limbii române.

Povestirile ilustrează gustul și viziunea adolescentului contemporan – punctează inițatorii acestui inedit demers.

FOTO/VIDEO: Elevii CNAM și CNLR, implicați într-un proiect special de storytelling și scenariu de film

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.