12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

BN: 11 cazuri noi de COVID 19, printre care un polițist, două asistente și o infirmieră

DSP BN a raportat azi 11 cazuri noi de COVID 19, înregistrate în ultimele 24 de ore, la nivelul județului. Printre cei diagnosticați pozitiv se află și un polițist, două asistente medicale și o infirmieră. Numărul total de cazuri COVID 19 de la începutul pandemiei ajunge la 1.059 la nivelul județului și 74.963 la nivel național.

Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 74.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

34.196 pacienți au fost declarați vindecați și 8.820 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 913 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.154 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Situația în Bistrița Năsăud

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului, 11 persoane au fost depistate pozitiv, din 168 de teste efectuate. Totodată, în același interval de timp, 13 bistrițeni s-au vindecat, nefiind nicio retestare cu rezultat pozitiv. De asemenea, două persoane au ieșit din izolare și alte 35 au ieșit din carantină.

Printre cele 11 persoane depistate cu Covid 19 în ultimele 24 de ore, se află și un polițist, doi asistenți medicali și o persoană- personal auxiliar al unei unități medicale.

Este vorba de o asistentă de la DSp și o asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Personalul auxiliar- o infirmieră tot de la SJUB” au explicat reprezentanții Prefecturii Bistrita.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 20.08.2020, este următoarea:

• 1059 cazuri confirmate cu CoVid-19;
• 76 decese;
• 887 persoane vindecate;
• 50 persoane izolate;
• 243 persoane în carantină,
• 168 de teste efectuate, din care 165 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizări:

• Până în prezent, 56 cadre medicale (18 medici, 38 asistenți) și 21 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 72 au fost vindecate.
• 81 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 35 au fost declarate vindecate.
• Șase persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.
• Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Opt dintre acestea au fost declarate vindecate.
•15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Zece dintre acestea au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).
Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...