18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

O minoră a oprit primul echipaj de poliție pe care l-a văzut pentru a-și salva surioarele din mâna tatălui agresiv

O fată de 15 ani a fugit ieri spre un echipaj al poliției rutiere și le-a cerut ajutorul deoarece tatăl ei o bătea. Oamenii legii au chemat colegii de la ordine publică și în casă au mai găsit două fetițe bătute. Mama era în stare de ebrietate.

O întâmplare neobișnuită ieri, în Bistrița.

O fată de 15 ani a alergat spre primule chipaj de poliție pe care l-a văzut, pentru a cere ajutor.

Polițiștii erau de la Serviciul Rutier. Au intervenit de urgență, dar pentru că fata era agresată de tată, au solicitat intervenția și a polițiștilor de la Ordine Publică.

În casă au găsit și pe celelalte două surori ale fetei, de 3 și 14 ani, dar și pe mama acestora…în stare de ebrietate.

”În urma evaluării situației la fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis ordine de protecție împotriva ambilor părinți, iar tatăl fetelor, un bărbat de 42 de ani din Viișoara, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru violență în familie. Ieri,19 august, acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Pentru protejarea minorelor a fost solicitat sprijinul reprezentanților Serviciului de Protecție și Asistență Socială din cadrul primăriei Bistrița. Totodată, polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor de protecție necesare protejării celor trei fete care în prezent se află în grija unei rude. Polițiștii Biroului de Ordine Publică monitorizează cazul și efectuează în continuare cercetări pentru violență în familie” transmit reprezentanții IPJ BN.

ALTE DOUĂ CAZURI DE VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE

Ieri și azi, polițiștii au mai intervenit la alte două cazuri de violență în familie.

  1. La data de 19 august a.c., o femeie de 32 de ani, din Cristeștii Ciceului a solicitat prin 112 sprijinul polițiștilor, întrucât a fost agresată de concubin. Au intervenit polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, iar la fața locului a fost identificat agresorul, un bărbat de 38 ani, din Cristeștii-Ciceului. Pentru protejarea femeii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru violență în familie. Situația conflictuală este în continuare monitorizată.
  2. astăzi,  20 august, în jurul orei 01:40, o femeie de 41 ani care se afla la domiciliul ei din  Feldru a sesizat prin 112 faptul că a fost agresată de concubin. Au intervenit polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care l-au identificat pe agresor în persoana unui tânăr de 27 de ani, din Poiana Ilvei, iar cu ocazia primelor verificări au constatat faptul că, din cauza unor neînțelegeri și a geloziei, tânărul i-ar fi aplicat mai multe lovituri, cu un cuțit, în zona mâinilor și picioarelor. Femeii i-au fost acordate îngrijiri medicale, însă a refuzat transportarea la spital. Polițiștii monitorizează starea conflictuală și continuă cercetările pentru violență în familie.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...