1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Bogdan Ivan Gruia: Reducem risipa alimentară din România! Prin lege!

Lunar aruncăm la gunoi între 400-670 RON, adică aproape 5000 de lei pe an, avertizează deputatul Bogdan Ivan Gruia. Acesta a depus un proiect de lege care să reducă risipa alimentară.

Risipa alimentară generează 8% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră – a punctat deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Deputatul PSD BN a anunțat că a depus un proiect de lege prin care se propune să înjumătățim risipa de hrană pe cap de locuitor până în 2030.

Proiectul prevede măsuri concrete de luptă împotriva risipei alimentare:

  • Va fi creată o platformă online împotriva risipei alimentare gestionată de Ministerul Agriculturii în care vor fi raportate datele privind risipa alimentară de către operatorii economici.
  • Vom crea un proces transparent și practic prin care operatorii economici și Asociațiile Umanitare/Bancile de alimente vor putea avea o evidență clară a mărfurilor donate.
  • Autoritățile administrației publice vor avea pentru prima dată în legislație posibilitatea să ia măsuri împotriva risipei alimentare atunci când, din activitatea lor rezultă surplusuri de produse alimentare.

Astfel vom avea o strategie națională împotriva risipei alimentare updatată cel puțin o dată la 5 ani – a subliniat Bogdan Ivan Gruia.

Am depus astăzi acest proiect, la care am lucrat împreună cu trei colegi din Camera Deputaților: Diana Buzoianu, Florin Alexandru Alexe și Zoltán Miklós. Le mulțumesc pentru buna colaborare colegilor inițiatori precum și celor 62 de colegi deputați PSD, coinițiatori ai acestui proiect de lege!”, a concluzionat deputatul Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.