20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Mihaela Evi, antrenoarea handbalistelor bistrițene: Am suferit mult… Dar acum sunt mândră!

Antrenoarea echipei de suflet a bistrițenilor, Gloria Bistrița, a vorbit despre parcursul său de la jucătoare la antrenoare. „Am suferit mult… Dar acum sunt mândră!”, a povestit Mihaela Evi, una dintre cele mai apreciate antrenoare de junioare din țară.

Handbalistele noastre au în staff pe Mihaela Evi, fostă jucătoare de handbal. Originară din București, Mihaela a povestit celor de la DigiSport despre parcursul ei de la jucătoare la antrenoare.

De la București la Târgu Mureș

Născută în București, Mihaela Evi și-a dorit să-și facă un nume în handbal la Târgu Mureș.

Mi-am petrecut o parte importantă a copilăriei și a adolescentei mele în cantonamentele echipelor naționale. Am fost un copil foarte pasionat, dar din păcate am făcut cel mai important pas, trecerea de la junioare la senioare, greșit.

Născută și crescută în București, la 18 ani am fost nevoită sa fac pasul către o echipă de senioare. Am ales Târgu Mureș, pentru că la vremea aceea era o echipa nou-promovată în prima ligă și am fost sfătuită că acolo voi avea ocazia să joc mai mult, junioară fiind” a povestit Mihaela.

Dar n-a avut succesul dorit. Iar o serie de evenimente au făcut-o să se retragă din joc.

La echipă s-au schimbat câțiva antrenori într-un termen foarte scurt, iar după o perioadă m-am și accidentat, am suferit o operație. Din cauza mediului greșit în care eram, am început să am și niște probleme cardiace, îmi creștea periodic tensiunea, iar în momentul în care am ajuns la un specialist mi-a recomandat să renunț la sport pentru că eram mult prea tânără să dezvolt astfel de probleme” a explicat Mihaela pentru sursa sus-citată.

Deși recunoaște că la momentul respectiv i-a fost ușor să renunțe, a prins-o dorul de handbal. Partea frumoasă a fost că în Târgu Mureș și-a întâlnit jumătatea, și el fost sportiv.

A înființat un club privat la Târgu Mureș

În 2009, alături de soțul său, a pus bazele unui proiect unic în România, un club privat – Olimpic Târgu Mureș. Acesta a dominat timp de 8 ani toate competițiile de junioare la care a participat. Echipa a fost de cinci ori campioană națională și de trei ori vicecampioană națională.

Ideea înființării unui club privat de handbal a venit oarecum natural și ușor. Târgu Mures era un oraș cu tradiție în handbal. Totuși, acesta nu mai exista în turneele finale și în competițiile importante de foarte mult timp.

Mi-au plăcut întotdeauna copiii, așa că un job în care să fac și handbal și sa mă și joc cu copiii, părea ideal. Înființarea clubului Olimpic a fost un real succes. Am avut sute de copii înscriși încă din prima lună de activitate. Pentru că eram foarte tânără, aveam 21 de ani când am început să antrenez, am ales să o iau de la zero, cu grupe de fetițe de 7-8 ani. Am câștigat în 10 ani de activitate toate competițiile posibile pe plan național:

  • junioare V
  • junioare IV
  • junioare III
  • junioare II
  • și, cireașa de pe tort, junioare I” a povestit Mihaela pentru DigiSport.

Odată cu înființarea CSM în 2018, banii au devenit tot mai puțini.

Anul în care am ieșit campioni naționali la junioare I, am susținut toată competiția cu bani de acasă. Eram neplătiți de luni de zile…(..) A venit pandemia și odată cu ea și ofertele pentru jucătoarele noastre la vremea aia, care în final s-au hotărât să pună pe primul plan partea financiară.

Am suferit foarte mult atunci! Era visul meu să promovăm în prima ligă în aceeași formulă. Dar cred că, de fapt, a fost o binecuvântare. Ne făcusem și noi personal o grămadă de datorii pentru a susține activitatea. Și probabil am fi continuat să facem lucruri imposibile posibile, dacă nu sufeream această decepție.

Sunt mândră pentru că nu am sărit nici un pas în formarea mea ca antrenoare. Am început cu minihandbal și am ajuns campioana națională la junioare I cu o echipă crescută de mine” a adăugat Mihaela Evi.

De la Târgu Mureș, la Bistrița

Mihaela și Claudiu Evi au semnat cu Clubul Gloria în iulie 2020, în plină pandemie.

Mihaela Evi se ocupă de antrenarea echipei de Divizia A a CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Claudiu Evi coordonează întreaga activitate sportivă a juniorilor clubului.

Am ales Bistrița pentru că avem aceeași viziune despre ceea ce înseamnă un club de succes: o piramidă completă la junioare, cu o bază solidă la inițiere, care să alimenteze constant cu jucătoare crescute în pepiniera proprie echipa mare a clubului și o echipă de tineret, pentru a face mai ușoară trecerea de la junioare la rigorile din Liga Florilor – MOL.

Ne propunem ca CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud să devină cel mai puternic centru de copii și juniori din România. Proiectul ”Gloria Junior” trebuie încurajat, dezvoltat și luat ca exemplu și de ceilalți din țară. Construim o echipă foarte tânăra de Divizia A cu jucătoare de mare perspectivă, componente ale echipelor de Junioare și Tineret ale României, care în viitorul apropiat vor deveni soluții pentru echipa mare a clubului”, explicau atunci cei doi.

Sursă info/foto – DigiSport / FB CS Gloria 2018

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: