18.6 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Noile ANL-uri din Subcetate: Moderne, cu terase, balcon cu sticlă, trei camere și parcare!

În cartierul Subcetate se vor construi două blocuri ANL. Spre deosebire de celelalte ANL-uri, acestea vor avea un „aer modern”. Vor exista apartamente și cu trei camere. Fiecare va avea loc de parcare, balcoanele vor fi „închise” cu sticlă, vor exista mini-terase. „Administrația locală are un cuvânt de spus în design”, a declarat Ioan Turc.

În luna august 2021, municipalitatea a semnat acordarea, către ANL, a unui teren de 11.248 mp în zona Subcetate 61F. În această zonă se dorește, conform proiectului de atunci, construirea a 5 blocuri ANL.

Peste 200 de tineri vor putea primi locuințe ANL! Se construiesc CINCI blocuri

Primarul Ioan Turc a făcut public designul primelor două blocuri ANL ce vor fi construite în acea zonă.

O altă abordare pentru o arhitectură modernă a spațiilor locative destinate tinerilor! Propunerile proiectantului privind cele două noi blocuri ANL ce vor fi construite în cartierul Subcetate au primit avizul Consiliului Tehnico-Economic. 

Urmează ca studiul de fezabilitate să fie supus luna viitoare aprobării consilierilor locali”, a scris Ioan Turc pe Facebook.

Conform edilului, administrația locală are un „cuvânt greu” de spus în designul acestor locuințe.

Nu e o chestiune standard. Arhitectura e stabilită de comun acord cu administrația locală.  Administrația locală dă avizele și autorizațiile de construire. Deci are un cuvânt de spus și în ceea ce privește arhitectura, partea de urbanism. Deci administrația locală e parte a deciziei. Tocmai în acest context am solicitat ca designul arhitectural să nu mai repete ceea ce s-a făcut până acum. 

Am solicitat așadar un design deosebit. Vor fi apartamente cu o cameră, cu două camere sau cu trei camere. Vor fi balcoane în exterior, cu sticlă, mici terase. De asemenea, fiecare apartament, indiferent de numărul de camere, va avea asigurat un loc de parcare.

Nu mai accept ce s-a făcut până acum. Acest cartier va fi altceva”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. BINE domnule primar, dar de ce semnezi tot ce ți se baga sub nas, blocuri si case fără drumuri, fără utilități, fără spatii verzi și multe alte dotării?
    De de nu aplici aceiași regula?
    Nu te lăsa specialiști din primărie sau mustăciosul și somerul de lux?
    Iti lipsește atitudinea, bărbăția și te fac toți specialisti din primărie cum vor , , nu prea ai timp de primarie si problemele cetățenilor, zero audiente, zero discuții cu oameni pe care ii păstorești, cică între zece telefoane schimbi cate doua vorbe iar orașul arata ca un sat, blocuri cu acoperișuri tip cotețe, placi azbociment, mansarde din lemn, balcoane de tot felul, jalnic.
    Unde îți sunt specialiști, arhitecții primăriei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...