18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Noile ANL-uri din Subcetate: Moderne, cu terase, balcon cu sticlă, trei camere și parcare!

În cartierul Subcetate se vor construi două blocuri ANL. Spre deosebire de celelalte ANL-uri, acestea vor avea un „aer modern”. Vor exista apartamente și cu trei camere. Fiecare va avea loc de parcare, balcoanele vor fi „închise” cu sticlă, vor exista mini-terase. „Administrația locală are un cuvânt de spus în design”, a declarat Ioan Turc.

În luna august 2021, municipalitatea a semnat acordarea, către ANL, a unui teren de 11.248 mp în zona Subcetate 61F. În această zonă se dorește, conform proiectului de atunci, construirea a 5 blocuri ANL.

Peste 200 de tineri vor putea primi locuințe ANL! Se construiesc CINCI blocuri

Primarul Ioan Turc a făcut public designul primelor două blocuri ANL ce vor fi construite în acea zonă.

O altă abordare pentru o arhitectură modernă a spațiilor locative destinate tinerilor! Propunerile proiectantului privind cele două noi blocuri ANL ce vor fi construite în cartierul Subcetate au primit avizul Consiliului Tehnico-Economic. 

Urmează ca studiul de fezabilitate să fie supus luna viitoare aprobării consilierilor locali”, a scris Ioan Turc pe Facebook.

Conform edilului, administrația locală are un „cuvânt greu” de spus în designul acestor locuințe.

Nu e o chestiune standard. Arhitectura e stabilită de comun acord cu administrația locală.  Administrația locală dă avizele și autorizațiile de construire. Deci are un cuvânt de spus și în ceea ce privește arhitectura, partea de urbanism. Deci administrația locală e parte a deciziei. Tocmai în acest context am solicitat ca designul arhitectural să nu mai repete ceea ce s-a făcut până acum. 

Am solicitat așadar un design deosebit. Vor fi apartamente cu o cameră, cu două camere sau cu trei camere. Vor fi balcoane în exterior, cu sticlă, mici terase. De asemenea, fiecare apartament, indiferent de numărul de camere, va avea asigurat un loc de parcare.

Nu mai accept ce s-a făcut până acum. Acest cartier va fi altceva”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. BINE domnule primar, dar de ce semnezi tot ce ți se baga sub nas, blocuri si case fără drumuri, fără utilități, fără spatii verzi și multe alte dotării?
    De de nu aplici aceiași regula?
    Nu te lăsa specialiști din primărie sau mustăciosul și somerul de lux?
    Iti lipsește atitudinea, bărbăția și te fac toți specialisti din primărie cum vor , , nu prea ai timp de primarie si problemele cetățenilor, zero audiente, zero discuții cu oameni pe care ii păstorești, cică între zece telefoane schimbi cate doua vorbe iar orașul arata ca un sat, blocuri cu acoperișuri tip cotețe, placi azbociment, mansarde din lemn, balcoane de tot felul, jalnic.
    Unde îți sunt specialiști, arhitecții primăriei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: