16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

România, pe harta turistică a nomazilor digitali!

Astăzi am votat un proiect legislativ, prin care țara noastră devine mai atractivă pentru găzduirea străinilor, care muncesc de la distanță, și pe care județul Bistrița-Năsăud îi poate primi”, a transmis deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Bogdan Ivan Gruia a subliniat că este vorba despre tinerii care muncesc remote și călătoresc. Se stabilesc pentru câteva luni într-o țară, îi descoperă frumusețea, îi explorează bogăția culinară și devin ambasadorii acesteia pe internet.

În Bistrița-Năsăud, datorită conexiunii bune la internet și a costurilor mici de cazare, nomazii digitali vor putea descoperi superbele peisaje de la Colibița sau Munții Rodnei.

Se vor putea relaxa la Băile Figa și vor fi primiți peste tot cu brațele deschise.

Anul trecut, la nivel mondial, au fost înregistrați peste 33 milioane de nomazi digitali.

Se estimează că în următorii ani, România va putea beneficia de peste 50 milioane euro doar de pe urma acestor turiști.

De aceea, la fel ca în țările în care se practică deja acest tip de turism, străinii care vor veni în România să muncească de la distanță, vor fi scutiți, în anumite condiții, de impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Vreau să pregătim totul pentru ca o parte cât mai mare din acești bani să ajungă în județul Bistrița-Năsăud!”, a concluzionat Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.