1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Ministrul Digitalizării Bogdan Ivan: „Facem hub-uri digitale în 1.000 de biblioteci din mediul rural”. Cum vor funcționa acestea

Prezent la Bistrițeanul Live, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan a precizat că există finanțare pentru hub-uri digitale în 1.000 de biblioteci din mediul rural. La acestea vor avea acces nu doar elevii, ci și studenți și chiar localnicii comunelor respective.

Ministerul Digitalizării pune la bătaie nu mai puțin de 36 de milioane de euro pentru hub-uri digitale în 1.000 de biblioteci din mediul rural. Vor putea aplica primăriile comunelor respective.

Potrivit ministrului Digitalizării Bogdan Ivan, prezent la Bistrițeanul Live, vor avea acces la acestea atât elevii, cât și studenții și chiar localnicii din comunele respective.

„Școlile își vor putea duce copiii acolo. Acolo pot să vină elevi, studenți, părinți și bunicii, care poate vor să vorbească cu video cu nepoții sau copiii din Spania sau America. În județ, vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără este deja în legătură cu primarii și se lucrează la acest proiect”, a explicat ministrul Bogdan Ivan, la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că mai sunt la dispoziție peste 95 de milioane de euro pentru a asigura internet de mare viteză în peste 950 de localități din România, unde acesta nu există.

Emisiunea la care a fost invitat ministrul Digitalizării Bogdan Ivan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...