14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Ministrul Digitalizării Bogdan Ivan: „Facem hub-uri digitale în 1.000 de biblioteci din mediul rural”. Cum vor funcționa acestea

Prezent la Bistrițeanul Live, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan a precizat că există finanțare pentru hub-uri digitale în 1.000 de biblioteci din mediul rural. La acestea vor avea acces nu doar elevii, ci și studenți și chiar localnicii comunelor respective.

Ministerul Digitalizării pune la bătaie nu mai puțin de 36 de milioane de euro pentru hub-uri digitale în 1.000 de biblioteci din mediul rural. Vor putea aplica primăriile comunelor respective.

Potrivit ministrului Digitalizării Bogdan Ivan, prezent la Bistrițeanul Live, vor avea acces la acestea atât elevii, cât și studenții și chiar localnicii din comunele respective.

„Școlile își vor putea duce copiii acolo. Acolo pot să vină elevi, studenți, părinți și bunicii, care poate vor să vorbească cu video cu nepoții sau copiii din Spania sau America. În județ, vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără este deja în legătură cu primarii și se lucrează la acest proiect”, a explicat ministrul Bogdan Ivan, la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că mai sunt la dispoziție peste 95 de milioane de euro pentru a asigura internet de mare viteză în peste 950 de localități din România, unde acesta nu există.

Emisiunea la care a fost invitat ministrul Digitalizării Bogdan Ivan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!