20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

BISTRITA Romania International Film Festival, în iunie: O experiență cinematografică unică

Bistrița va găzdui un festival internațional independent dedicat filmului, iar noi suntem bucuroși să fim parte din evenimentul de lansare”, au transmis muzicienii de la iarba Fiarelor. Ei vor susține un concert în Soho Music Hall, unde vor fi prezentate detalii despre BRIFF – Bistrita Romania International Film Festival.

BRIFF – Bistrita Romania International Film Festival – este un festival de film independent organizat în Bistrița, de o mână de tineri pasionați de filme, cu sprijinul Centrului Cultural Municipal George Coșbuc și a directorului Gavril Țărmure. 

Din echipa de organizare fac parte Daniel Deac (director executiv al festivalului), Ionut Suciu (manager executiv), Raluca Cătună, Alexandru Rusu (Festival Artistic Designer) și Andrada Moruțan (director artistic).

Evenimentul va debuta în 16 februarie, în Soho Music Hall, de la ora 19.30, cu un concert live Iarba Fiarelor. Vor urma și proiecțiile a doua scurtmetraje speciale: The last paper si Anecoica.

Accesul la eveniment este gratuit.

Prima ediție a festivalului va avea loc în perioada 15-18 iunie 2023. Ne propunem să oferim pasionaților de filme o experiență cinematografică unică în inima Transilvaniei. Împreună cu invitați speciali, experți din industrie și co-sponsori avem drept scop să umplem străzile din Bistrița cu lumea fascinantă a filmului”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro actorul Daniel Deac.

BRIFF / Bistrita Romania International Film Festival va presupune o serie de proiecții de film în interior și exterior, concerte și workshopuri.

The last paper (regizat de Romain Gierenz)

Romain Gierenz este născut în Luxemburg în anul 1982. Acesta a regizat reclame, un sitcom tv, un documentar și două scurtmetraje. Unul dintre scurtmetrajele sale va fi proiectat în 16 februarie, la Bistrița. Acesta conturează lupta interioară a personajelor Zoe si Ben. În viziunea regizorului, în viață există lovituri ale destinului care nu pot fi evitate. Trebuie să accepți această luptă dureroasă și să înveți să-i faci față.

Anecoica – regia Marcos Callejo

Marcos Callejo este regizor și scriitor născut în 1996 în Mallorca. Până în prezent, creațiile sale au fost prezentate în premieră la diferite festivaluri din Spania. Este vorba despre Atlàntida Film Fest, Evolution Film Festival sau CiBRA Toledo Film Festival.

A participat și la festivaluri internaționale precum New York Films Infest, Los Ángeles Cinefest sau Aasha IFF (India), după ce a primit premiul pentru cel mai bun regizor tânăr (Films Infest 2017) și cel mai bun lungmetraj independent (Festival s’Illo), printre alte premii din partea echipei

Anecoica spune povestea Anei: o femeie săracă și văduvă, decide să se ofere voluntară într-un experiment ilegal pentru a câștiga bani. După mai multe teste și interviuri, află că va fi închisă într-o cameră anechoică, o cameră periculoasă care absoarbe ecoul și dezorientează creierul. Cu toate acestea, ea va trebui să rămână tot timpul înăuntru, dacă vrea să ia recompensa…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.