17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Bucurie! Școală nouă în Cormaia! Plus alte investiții de milioane de euro

Peste 100 de copii se vor bucura de condiții noi de învățare. Noul proiect prevede ridicarea unei școli noi, amenajarea unei săli de sport multifuncționale și un teren de sport. Iar investiția în Cormaia nu se oprește la atât. Valoarea totală se ridică la aproape patru milioane de euro.

După ce la finele anului 2016 Traian Ogâgău, primarul orașului-stațiune Sîngeorz Băi, ar fi declarat că vrea să demoleze școala din Cormaia, inima i s-a schimbat!

La doi ani distanță, cei aproximativ 100 de copii care învață în Cormaia au un motiv de bucurie. Se va construi o școală nouă, cea veche urmând să fie demolată.

Proiectul prevede amenajarea unei școli cu nouă săli de clasă. Mai mult, se va construi și o sală de sport multifuncțională. Iar ca totul să fie și mai frumos, se va amenaja și un teren de sport.

Astfel, în curând, elevii vor uita condițiile mizere în care au învățat până acum.

Proiectul pentru Cormaia nu se oprește aici. Din cei 3,9 milioane de euro alocați acestuia, o parte din bani vor fi folosiți pentru asfaltarea a nouă străzi. Pe aceastea se vor executa și lucrări de apă și canalizare.

„Am avut vizita în teren pentru proiectul frumos care va schimba radical învățământul, infrastructura din Cormaia și turismul din stațiunea noastră. Această etapă este importantă în implementarea acestuia, urmând semnarea contractului de finanțare”, a explicat Traian Ogâgău.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...