12.3 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

Seminarii, în camerele de interogatoriu! Cum își schimbă fața fostul Tribunal cu aproape 11 milioane de lei

Universitatea Tehnică a prins o finanțare de 10,8 milioane de lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea clădirii istorice de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, în care a funcționat Tribunalul. În fostele camere de interogatoriu și judecată vor fi amenajate săli de seminarii.

Până în 2020, fostul Tribunal de pe Pietonalul Liviu Rebreanu își va schimba nu doar fața, ci și destinația. Clădirea primită în urmă cu patru ani de Universitatea Tehnică de la autoritățile județene va fi renovată în totalitate.

„Sunt 18 săli în total, care vor fi ocupate în totalitate. Toți cei 500 de studenți vor fi transferați aici. Ne-am axat pe structura care este. Cei de la Monumente Istorice ne-au impus să refacem fațada din stânga exact cum a fost. În total sunt 2.600 de metri pătrați. (…) Ne bucurpm că reușim după 4 ani să dăm o utilitate acestui loc”, a precizat în cadrul conferinței de presă de astăzi, Virgil Ispas, unul dintre reprezentanții Universității Tehnice.

La parter va fi amenajată o zonă de prezentare firme, o sală mare cu bibliotecă și două laboratoare de mașini unelte și robotică și proiectare asistată. La primul etaj va fi amenajat un amfiteatru de 140 de locuri, dar și laboratoare de electronică, robotică și săli de seminar.

Etajul al doilea va avea o structură asemănătoare primului etaj, însă va beneficia de laboratoare de fizică, chimie, electronic. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un lift pentru persoanele cu dizabilități.

Singura căreia încă nu i s-a găsit o utilitate este mansarda, însă Universitatea Tehnică are în plan să amenajeze și acel spațiu generos. Pentru renovarea clădirii, universitatea a primit 10,8 milioane de lei, din fonduri europene.

Reprezentanții universității au asigurat că dotarea va fi comparabilă cu ce există la filiala clujeană. Lucrările vor fi finalizate, cel mai probabil până în 2020.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.