8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Cai ținuți fără mâncare și apă, bolnavi în spații prea mici. Stăpânii au primit amenzi

Poliția Animalelor a organizat controale pentru persoanele care dețin cai din Sărata, Viișoara și Nimigea. Au fost găsiți cai ținuți fără hrană și apă, bolnavi și ținuți în condiții grele. Au fost aplicate amenzi.

După cum au fost găsite animalele domestice, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor și 13 pentru nerespectarea H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Cuantumul total al sancțiunilor aplicate este de 29.500 de lei.

Din cei 37 de cai verificați, 23 aveau probleme. Stăpânii i-au ținut fără apă, mâncare, bolnavi și nu au fost acordate tratamente sau îngrijiri sanitare.

 

„În perioada 9-10 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu inspectori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și cei ai Postului de Poliție Nimigea au efectuat verificări pe linia protecției animalelor, cu privirea la respectarea obligațiilor avute de proprietarii și deținătorii de cabaline.

Astfel, au fost efectuate controale în localitățile Sărata, Viișoara și Nimigea, fiind verificați 37 de cai cărora li s-au întocmit și fișe de observație clinică. În cadrul acțiunilor, au fost constatate încălcări privind nerespectarea obligațiilor cu privire la identificarea și înregistrarea animalelor, deținerea de pașaport și certificat sanitar-veterinar de sănătate. Totodată, au mai fost constatate nereguli privind asigurarea hranei și apei suficiente, a posibilității de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, precum și a asistenței medicală.

Totalul sancțiunilor este de 29.500 de lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii și inspectorii D.S.V.S.A. au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor și 13 pentru nerespectarea H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Cuantumul total al sancțiunilor aplicate este de 29.500 de lei.

Totodată, deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi și, începând cu luna mai 2022, au intrat în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor care stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra animalelor”, a transmis IPJ BN.

 

 

Foto: gifclub.net

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.