3.7 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Cum se văd oamenii din Bistrița, prin ochii unui blogger și fotograf din București: „Așa ceva n-am mai pățit până acum!”

Oamenii din Bistrița au devenit principalul motiv pentru care vreau să revin”, mărturisește un fotograf și blogger bucureștean. A petrecut câteva zile în orașul nostru, lăsându-se cucerit de laptele de pasăre de la Rapsodia, papricașul și taximetristul care i-a înseninat ziua… 

Fiecare zi mi-a dăruit o experiență faină din partea oamenilor care locuiesc la Bistrița, încă de la primul contact cu asfaltul orașului.

Taximetristul, un domn la vreo 60 de ani, m-a întâmpinat cu amabilitate. Iar starea de bine cu care am început ziua m-a însoțit până la final…”, a povestit scrie Ema Cojocaru, pe blogul Cărturești.ro.

Ema Cojocaru este fotograf, cititor, blogger literar. Scrie cronică de carte pe Lecturile Emei. A publicat proză scurtă în Revista de povestiri. Lunar moderează clubul de carte Bibliobibuli.

A fost unul dintre invitații festivalului Poezia e la Bistrița, și nu a ezitat să-și împărtășească impresiile.

La fiecare plimbare prin centru am întâlnit femei și bărbați care mi-au zâmbit din toată inima. Mi-au vorbit despre orașul lor, m-au invitat să le vizitez curtea. Sau mi-au dăruit diverse lucruri, de la cărți la obiecte lucrate cu mâinile lor.

Chiar și în gesturile mărunte, precum cel al domnișoarei ospătărițe care m-a ajutat să-mi leg colierul la gât, am simțit căldură și bunătate. Eu așa ceva n-am mai pățit până acum! Știam că ardelenii sunt ospitalieri, dar ce-am trăit la Bistrița a depășit orice așteptare… E drept că, dacă ai tendința să fii o persoană morocănoasă, magia n-o să se întâmple…”, a scris Ema Cojocaru. 

Pentru Ema Cojocaru a fost vizită la Bistrița și a admis că nu a rămas deloc cu impresia unui oraș sărac, îmbătrânit sau încremenit în timp. 

Ce-am mai experimentat la Bistrița? Frigănele cu dulceață și telemea, cum nu mai mâncasem din copilărie. Papricaș de pui și alte mâncăruri cu sos ca-n Ardeal… Lapte de pasăre, de care doar auzisem, și iată că a venit vremea să încerc acest desert neobișnuit la terasa Rapsodia”, a punctat Ema Cojocaru.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Bine ca nu te-ai întâlnit cu Marius Balan ca-ti schimbai părerea! Când începe sa-ti povestească ca nu are autorizație la casa și nici acum după ce-l linge în fund pe Turc în fiecare zi nu o primește chiar ca o luai la fuga!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...